Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Om de weggebruiker zo min mogelijk overlast te bezorgen, is ervoor gekozen de renovatie van de Caracasbaaiweg ’s nachts uit te voeren, tussen 21.00 uur en 06.00 uur.

F03 Nachtelijke wegenbouw,,Dat kost 6.000 gulden per dag”, liet minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) gisteren weten tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad.
,,Het is een drukke weg die we eigenlijk niet zomaar dicht kunnen gooien, dus vandaar dat we hiervoor hebben gekozen, ook al is het een stuk duurder”, aldus Jesus-Leito. ,,Maar het gehele werk neemt maar vier nachten in beslag. En ik zit er bovenop, ik wil dat de werken gebeuren binnen de afgesproken tijdsspanne. We gaan ook kijken hoe dat bevalt, werken bij nacht. De Stichting Overheid Accountantsbureau (Soab) kijkt met ons mee en als het in alle opzichten goed uitpakt, gaan we het mogelijk vaker toepassen.”
Wat dat betreft mag de minister rekenen op een meevaller bij de werkzaamheden aan de Santa Rosaweg. ,,Daar is geconstateerd dat de kalksteenfundering onder de weg nog goed is en dat levert een besparing op van zeker twee weken, dus mogelijk zijn we binnen drie weken klaar met de hele klus, in plaats van de geplande zes weken.”
De besparing die dat in geld oplevert, wordt weer gebruikt voor andere projecten. ,,We proberen elke gulden zo goed mogelijk te besteden”, knikt Jesus-Leito. ,,En we gaan heel nauwkeurig te werk dit keer. Er wordt goed gekeken naar de fundering van een weg, want als die niet goed is, heb je binnen de kortste keren problemen en daar willen we wel eens van af zijn. Daarbij kijken de aannemers ook goed hoe ze te werk gaan, want er geldt een garantie van drie jaar op de uitgevoerde werkzaamheden. Dus mocht er alsnog een gat vallen ergens, dan moeten ze het op eigen kosten oplossen. We willen goed werk leveren met z’n allen.”
Zita Leito gaat door met het houden van informatieavonden. ,,Dat werkt hartstikke goed. Aanvankelijk nog niet, toen kwam er bijna niemand op af. Daarom hebben we het inzake de Santa Rosaweg niet gedaan. Maar zoals afgelopen weekeinde voor de Caracasbaaiweg, dat was echt van toegevoegde waarde. We kregen vragen en opmerkingen waar we ook echt iets mee kunnen. We vinden het belangrijk dat de mensen met ons meedenken, want het zijn vrij complexe klussen allemaal, waarbij je gemakkelijk iets over het hoofd ziet. Bovendien creëren we op deze manier veel begrip bij de burgers en dat is ook prettig.”
Op korte termijn zijn er informatieavonden te verwachten voor de buurt Koraal Specht en het gebied rond de kruising Jan Noorduynweg-Winston Churchillweg.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).