Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij een explosie in een verkoopkantoortje van Joe Black is gistermiddag een vrouw (22) ernstig gewond geraakt. ,,Wat is ontploft, weet ik niet”, aldus een ooggetuige, ,,maar het was een vreselijke knal.”

F02 Explosie PundanewDe consternatie was groot in de Columbusstraat. Terrassen werden opgeruimd, restaurants en bars sloten hun deuren. ,,We zaten rustig wat te drinken”, vertelt een toerist. ,,Ineens hoorden we een enorme knal. We dachten meteen aan een gasexplosie, maar roken niet direct iets. Meteen daarna kwam er een vrouw gillend naar buiten rennen. Ze was verbrand aan hoofd, gezicht, hals, nek en armen. Ze had enorm veel pijn en kermde het uit. We hebben haar toen gekoeld met water tot de ambulance er was. Meer konden we niet doen.”
Terwijl zijn vrouw verder ging met het koelen van de brandwonden, ging de man naar binnen om te kijken of er misschien een gaslek was. ,,Je weet het niet hè. Het leek me goed om dat even te checken. Maar ik rook niks en ik zag niks. Alleen het pand was van binnen helemaal vernield. Ik keek zo door het dak naar buiten.”
Naar de oorzaak van de explosie is het dus gissen. ,,De gewonde mevrouw was nog wel aanspreekbaar en ze zei dat het gebeurde toen ze de stekker van de ventilator in het stopcontact deed”, aldus de ooggetuige.
Politie en brandweer konden zo kort na het voorval nog niet veel zeggen. ,,De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd met de ambulance. Verder is de zaak nog in onderzoek”, was het enige dat de woordvoerster kwijt kon. Achter het pand stonden diverse gasflessen, maar die leken intact, zo bleek uit eigen onderzoek, vooraleer iedereen vriendelijk werd verzocht het terrein gelegen achter het pand van Joe Black en het direct ernaast gelegen café The Worlds Best Mojito te verlaten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).