Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het grootste van de twee drijvende droogdokken van Damen Shiprepair Curaçao is vrijdag in gebruik genomen.

dok Het eerste vrachtschip ligt inmiddels voor reparatie in dit C-dok.
Dat laat Damen Shiprepair weten via een persbericht. Vrijdagochtend werden de laatste testen afgerond en werd het dok afgezonken. Dat gebeurde in samenwerking met de loodsen en sleepboten van Kompania di Tou Kòrsou (KTK). Het kleinere drijvende droogdok ligt tijdelijk aan de reparatiekade. Maar Damen verwacht dat ook dit D-dok nog deze maand in gebruik kan worden genomen. Deze week wordt het dok elektrisch aangesloten zodat de pompen en kleppen kunnen worden getest.
De drijvende dokken werden op 30 april de Sint Annabaai binnengevaren aan boord van het schip Xin Guang Hua. Eerder berichtte deze krant al over de intensieve periode van voorbereidingen die vooraf gingen aan het afzinken van het drijvende dok, zoals staalreparaties en straal- en schilderwerk in alle ballasttanks. Vorige week werd een belangrijke mijlpaal behaald toen het C-dok, wederom met hulp van KTK, werd vastgelegd aan palen. Daarlangs kan het op en neer bewegen.
Damen Shiprepair Curaçao kijkt met trots terug op de periode. ,,Het is mooi om te zien dat, na een intensieve periode van werkzaamheden om zowel het C-dok op te knappen en ook de infrastructuur van de werf te verbeteren, er een schip droog in het C-dok ligt”, aldus het persbericht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).