Drie nieuwe horecazaken openen hun deuren in centrum Willemstad
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Drie nieuwe bar-restaurants openen hun deuren in Punda. Dat is goed nieuws voor de binnenstad en bij de Downtown Management Organization zijn ze er dan ook maar wat blij mee. ,,Het zijn mooie stappen op weg naar een gezellig, levendig Punda”, zegt Carine Ghazzi van de organisatie die zich inzet voor een binnenstad waar het goed toeven is voor zowel lokale mensen als toeristen.

punda,,Het is eigenlijk een beetje toeval”, zegt Ghazzi. ,,Ik bedoel, ik kan niet zeggen dat het een direct resultaat is van ons marketingbeleid, maar misschien indirect wel. Het goede nieuws is in elk geval dat er ondernemers zijn die Punda weer interessant vinden en/of eraan mee willen werken om van Punda weer een bruisend stadsdeel te maken.”
Een van de nieuwe horecagelegenheden is The Blue Experience, gevestigd aan de Handelskade, waarvan de komst eerder al was aangekondigd. ,,Het is een cocktailbar waar nog gewerkt wordt aan een experience-ruimte, zoals het moederbedrijf Senior Liquors dat ook heeft in Landhuis Chobolobo, maar dan in een wat moderner jasje”, vertelt Ghazzi. ,,In Hanchi Snoa heeft Kuba Libre Café Bar de deuren geopend. Ook daar zijn ze nog niet helemaal klaar, maar je kunt er al wel terecht voor een lekker drankje. Aan de keuken wordt nog gewerkt en naar ik begrijp komen daar straks lekkere Cubaanse gerechten uit.”
Aan het Da Costa Gomezplein begint de eigenaar van La Bohème een nieuw restaurant, genaamd Mistral. ,,Ik geloof in Punda”, zegt eigenaar Nicolás Vasquez. ,,Het stadsdeel heeft veel mogelijkheden en het is de hoogste tijd om die eens te gaan benutten. Het Da Costa Gomezplein is een mooie locatie, dus ik ben ervan overtuigd dat ook Mistral een hit gaat worden. Kijk, we zitten downtown en dat is overal ter wereld ‘the place to be’. Dat moeten we van Punda ook weer maken. En ik weet dat het kan, want met La Bohème draaien we ook al drie jaar lang prima in de Columbusstraat.” Vasquez heeft niet alleen oog voor de historie van Punda, maar ook voor die van het land waar hij vandaan komt, Chili. ,,We hebben het restaurant vernoemd naar een beroemde Chileense, de dichteres Gabriela Mistral. Ze heeft in 1945 de Nobelprijs voor de Literatuur gewonnen. Wat ons betreft staat ze voor doorzettingsvermogen en ‘female power’ en dat zijn eigenschappen waar wij ook graag mee vereenzelvigd worden. In ons nieuwe restaurant mogen de mensen net als in La Bohème heel veel gastvrijheid, gezelligheid, klantvriendelijkheid en natuurlijk heerlijk eten en drinken verwachten.”
De komst van de nieuwe zaken past in de algehele beleving op Curaçao dat er hard gewerkt moet worden aan Punda om het stadsdeel nieuw leven in te blazen. Veel bedrijven hebben de laatste jaren de deuren gesloten en ’s avonds is er in Punda vrijwel niets te beleven. Dat past niet bij de hoofdstad van een toeristisch eiland, is de gedachte. ,,Daarom zijn er veel initiatieven”, knikt Ghazzi. ,,Bijvoorbeeld Punda Vibes. Dat is speciaal georganiseerd om mensen naar de stad te trekken. Dat er nu meer horecazaken bij komen wil zeggen dat men gezien heeft dat het heel gezellig kan zijn in Punda en dat we dat met z’n allen moeten uitbouwen.”
Er wordt ook met regelmaat gesteld dat Punda weer bewoond moet gaan worden. Want waar mensen wonen, daar is automatisch beweging. ,,Dat wordt ook onderkend”, zegt Ghazzi. ,,Er zijn nu al verschillende eigenaren van winkels die besloten hebben de ruimtes boven hun zaak op te knappen en te gaan verhuren. De eigenaar van Penha bijvoorbeeld, van Freeport en van Changes. Sommige daarvan worden voor de lange termijn verhuurd, andere worden gebruikt als Airbnb en dat loopt nu al storm. Dat zijn heel fijne ontwikkelingen. Hopelijk gaat ook de overheid meedoen, door kapotte bestrating en bankjes te herstellen, de groenvoorziening goed bij te houden en de boel schoon te houden. Daar ontbreekt het nog wel een beetje aan. Als we er met z’n allen aan trekken, dan komt het weer helemaal goed met Punda, daar geloof ik heilig in.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).