Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Rianthe Angela van het Maria Immaculata Lyceum heeft gisteren de ‘Speech Contest’ gewonnen, die dit jaar voor de vierde keer op rij werd georganiseerd door het corps consulaire.

speech Ze nam het in de finale op tegen Aron Kibbelaar van het Vespucci College en Gudr Al Ayoubi van de International School of Curaçao.
De drie finalisten hebben gisteren hun toespraak voorgedragen tijdens de viering van de oprichting van de Verenigde Naties. Daarbij waren behalve de consuls, ook gouverneur Lucille George-Wout, minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur (tevens vicepremier) en minister Hensley Koeiman (MAN) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn aanwezig.
Statenvoorzitter William Millerson (PAR) was voorzitter van de jury die de bijdragen beoordeelde op inhoud, schrijfvaardigheid en presentatie. De winnares kreeg 1.000 gulden. Volgens Karel Frielink, deken van het corps, hadden 42 leerlingen een toespraak ingezonden die gebaseerd was op een van de twee onderwerpen van dit jaar: Hoe de Curaçaose economie moet inspelen op de gevolgen van klimaatveranderingen. Op welke manier de kwaliteit van het onderwijs op het eiland kan worden verbeterd om verzekerd te zijn van arbeidskrachten die zijn voorbereid op de toekomst.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).