Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op sociale media circuleren berichten dat de Koningin Julianabrug in slechte staat verkeert en niet veilig is. Maar volgens het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning is er geen gevaar.

F02 Julianabrug 2002 JeuOp basis van informatie van de Dienst Openbare Werken (DOW) wordt gesteld dat de constructie stabiel is, ondanks dat er inderdaad op ‘kleine stukjes’ sprake is van oxidatie. Conform het onderhoudsprogramma van de brug is in 2013 het asfalt van de brug nog vervangen en is er onderhoud gepleegd aan de vangrail.
In 2019 gaat een project van start voor de totale renovatie van de brug. Daarbij wordt vooral de roestvorming aangepakt in de koker van de brug en aan de leuning en de ‘poten’. Om dit te verwijderen, zal eerst gebruik worden gemaakt van een speciale methode met waterstralen, waarna er een nieuwe laag verf wordt aangebracht om de brug te beschermen. De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in samenwerking met experts van Rijkswaterstaat en worden afgerond in 2021.
Tussen 2002 en 2004 heeft een dergelijk onderhoud ook al eens plaatsgevonden, waarna de Julianabrug er weer vijftien jaar tegenaan moest kunnen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.