In samenwerking met Divi Divi Air naar Aruba, Sint Maarten en São Paulo
Van onze redactie
Willemstad - Corendon Dutch Airlines stationeert in het winterseizoen een Boeing 737-800 op de Curaçaose luchthaven Hato en gaat nauw samenwerken met Divi Divi Air.

corendon737800Met het toestel worden vluchten uitgevoerd naar diverse bestemmingen in het Caribisch gebied en naar Brazilië.
Dat meldt een woordvoerder aan Luchtvaartnieuws Magazine. Tegenover het Antilliaans Dagblad zegt Corendon-eigenaar Atilay Uslu dat ‘partijen bezig zijn de mondelinge afspraken op papier te zetten’. ,,We hopen het deze week af te ronden.” Germaine Durand van Divi Divi bevestigt dit.
De Boeing 737-800 vliegt vanaf half december van Curaçao naar Aruba en Sint Maarten en naar São Paulo in Brazilië. Corendon Dutch Airlines werkt in dezen nauw samen met het op Curaçao gevestigde Divi Divi Air. Deze particuliere maatschappij beschikt zelf niet over grote toestellen.
De tweemotorige DHC-6 Twin Otter is het grootste type in de vloot en biedt plaats aan negentien passagiers. De toestellen van Corendon hebben 189 stoelen aan boord. Overigens zou er ook plaats zijn voor samenwerking met Insel Air, maar dat wordt niet bevestigd.
In een eerder gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine liet Corendon-topman Steven van der Heijden weten dat Corendon in het winterseizoen een deel van zijn vloot beschikbaar stelt voor charters of vluchten in opdracht van derden. In de zomer worden juist extra vliegtuigen ingehuurd om aan de grotere vraag in het Nederlandse hoogseizoen te voldoen.
Corendon-eigenaar Atilay Uslu verklaarde vorige maand tegenover deze krant in verband met de recente aankoop van het Veneto Holiday Beach Hotel op Curaçao en de uitbreiding ervan tot wel 800 kamers, naast Europese (lees: Nederlandse) toeristen ook te mikken op gasten uit Noord- en Zuid-Amerika. Corendon heeft al belangen in Livingstone (Jan Thiel) en een sterke financiële relatie met Kunuku Aqua Resort (Bándabou).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.