Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zowel de Kura Hulanda Lodge op Westpunt als het hotel in Otrobanda zijn sinds afgelopen woensdag afgesloten van het water- en elektriciteitsnet. En dat leidt tot grote ongemakken voor toeristen en omwonenden.

Kura Hulanda LodgeVolgens Vigilante zouden de gasten zich bijvoorbeeld met het water van het zwembad moeten wassen, omdat een frisse douche niet tot de mogelijkheden behoort. En de generator die bij Kura Hulanda in Otrobanda is neergezet aan de Klipstraat, heeft geleid tot klachten van buurtbewoners. Zij zeggen niet te kunnen slapen door geluidsoverlast en een ‘penetrante stank’ van de diesel die wordt gebruikt.
Naar aanleiding hiervan zouden medewerkers van de Milieudienst volgens de krant polshoogte zijn gaan nemen en zij zullen dat over enkele dagen nog eens doen voor zij een beslissing nemen over wat hieraan gedaan kan of moet worden.
Directeur van Aqualectra Darick Jonis bevestigt desgevraagd dat het nutsbedrijf nog steeds geen water en stroom levert aan de hotels, maar kan vanuit privacyoverwegingen niet meer details vrijgeven aan de pers. General manager van beide hotels, Jeanette Bonette, reageert enkel met ‘mediastilte’, wanneer haar wordt gevraagd naar de huidige stand van zaken. Oftewel: geen commentaar. Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling zegt niet op de hoogte te zijn van de voorvallen die in Vigilante worden genoemd, maar stelt dat alle betrokken partijen met elkaar om tafel zitten om te zoeken naar een oplossing.
Vorige maand bleek dat Kura Hulanda op het randje van de afgrond bungelde. De deuren dreigden te sluiten omdat de schulden te hoog waren opgelopen. De betalingsachterstand bij nutsbedrijf Aqualectra bedraagt in ieder geval 3 miljoen gulden en ook is bekend dat eigenaren Jacob Gelt Dekker en John Padget de exploitatietekorten al jaren niet meer kunnen en willen dekken en dat de banklening van ruim 60 miljoen niet meer wordt afgelost.
Wanneer er niet snel een definitieve oplossing volgt, ligt een veiling voor de hand. Daar ontkwam het bedrijf vorige maand nog aan, doordat er een voorlopige regeling werd getroffen met in ieder geval Aqualectra. Ontwikkelingsbank Korpodeko was namelijk bereid gevonden een deel van de water- en elektriciteitsrekening te voldoen. Nu blijkt dat dit niet heeft geleid tot een duurzame oplossing. Over de onderhandelingen met een geïnteresseerde koper uit het buitenland is nog geen duidelijkheid.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).