Van een onzer verslaggevers
Tampa - De Curaçaose nationale voetbalploeg heeft in het kader van de kwalificatie voor de Nations League de uitwedstrijd tegen de US Virgin Islands in het Amerikaanse Tampa met 0-5 gewonnen.

Zakelijke zege CuracaoNa de 10-0 in de eerste wedstrijd tegen Grenada staat de ploeg van bondscoach Remko Bicentini er goed voor in zijn wens de kwalificatie voor League A te bereiken.
Een slordige 20 minuten konden de spelers van de US Virgin Islands het belopen. Toen was het gedaan met de daadkracht van de ‘maagden’ en liep Curaçao van ze weg door goals van Rangelo Janga, Gevaro Nepomuceno, Leandro Bacuna, Quenten Martinus en Kassal Greene in eigen doel.
Toch kan de ploeg van Bicentini niet terugkijken op een goede wedstrijd. Daarvoor was zijn ploeg in Tampa aanvankelijk wat te gemakkelijk, wat te frivool, soms zelfs ongeconcentreerd. Zo kreeg het gastland in de slotfase nog twee grote kansen, waarbij keeper Eloy Room handelend moest optreden. Bij de laatste kans liep Room zelfs kans om geblesseerd te raken, aangezien de spits hard op hem ingleed.
De US Virgin Islands waren te zwak om Curaçao in de problemen te brengen, maar toch gebeurde het een paar keer. In de beginfase van de eerste én de tweede helft en in de slotfase dus. Tussendoor was de Curaçaose ploeg heer en meester, maar was het stukken minder doortastend dan thuis tegen Grenada. ,,Kijk, we zijn hier tegen een muur opgelopen”, werpt Bicentini tegen. ,,Daar hebben we vijf keer een bres in geslagen en dat is gewoon prima. Zij ‘parkeerden de bus’, zoals dat tegenwoordig heet en dan is het gewoon lastig voetballen. Dan moet je geduldig blijven en toeslaan op de momenten dat het kan. Dat hebben we gedaan, dus we gaan met een 0-5 op zak naar huis en daar doen we het mee.”
Curaçao heeft in de kwalificatie nog een thuiswedstrijd te gaan tegen Guadeloupe, op 19 november, en een uitwedstrijd tegen Antigua & Barbuda, op 25 maart 2019. Mocht Curaçao bij de eerste zes eindigen, dan kwalificeert het zich voor League A van de Concacaf Nations League, waarin Mexico, de Verenigde Staten, Costa Rica, Panama en Honduras al zijn geplaatst.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).