Van onze redactie
Willemstad - De rechtszitting in New York voor de behandeling van de verzochte juridische erkenning in de Verenigde Staten van de noodregeling van de Curaçaose verzekeringsmaatschappij Ennia vindt plaats op 23 oktober.

enniaDe Centrale Bank CBCS in Willemstad en Ennia zijn op grond van de Amerikaanse wetgeving verplicht om over deze rechtszitting lokaal en in de Verenigde Staten een bekendmaking te publiceren, namelijk om belanghebbenden te informeren van de datum van de zitting. In het kader hiervan is deze bekendmaking elders in deze editie geplaatst.
Zoals uit de derde alinea van de bekendmaking blijkt, hebben belanghebbenden de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen de eis van de CBCS en Ennia. De wijze waarop een bezwaar kan worden ingediend en de uiterste datum waarop dat moet gebeuren staan ook beschreven in de derde alinea.
De Centrale Bank heeft het publiek al eerder geïnformeerd over de zogeheten Chapter 15-rechtsprocedure van de Amerikaanse faillissementswet en het doel van de erkenning van de noodregeling door de US Bankruptcy Court Southern District of New York. Dat gebeurde afgelopen week tijdens een persconferentie van de CBCS-directie op 26 september.
De CBCS wil nogmaals benadrukken dat door gebruik te maken van de Amerikaanse faillissementswet niet wordt aangekoerst op een faillissement van Ennia. Het doel van de herstructurering is en blijft het verbeteren van de solvabiliteit van Ennia. ,,Naast de juridische erkenning van de bestaande noodregeling in de VS zal Ennia zijn activiteiten normaal blijven uitoefenen en zullen de pensioenen gewoon worden uitbetaald.”
De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten én Ennia Caribe Holding nv plus enkele van haar dochterondernemingen vragen juridische erkenning in de VS van de bestaande noodregeling van de verzekeraar. Met deze erkenning, zo is de verwachting van de CBCS, kan Ennia gemakkelijker beschikken over de activa van Ennia in de VS, waaronder de rekeningen op naam van Ennia bij de Amerikaanse bank Merrill Lynch. ,,Op deze wijze worden de mogelijkheden verruimd om de herstructurering van Ennia tot een goed einde te brengen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.