Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Na een lang uitleveringsproces is oud-minister George Jamaloodin (MFK) op Curaçao. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) bekend.

F01 Jamaloodin op Curacao 1Gisteren is hij door de Venezolaanse autoriteiten overgedragen aan leden van het Curaçaose arrestatieteam, die hem naar vliegveld Hato hebben vergezeld.
Bij zijn aankomst op Curaçao is Jamaloodin direct aangehouden en in verzekering gesteld, waarna hij werd voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het ondervragingsproces van Jamaloodin, die als verdachte geldt in een drietal strafrechtelijke onderzoeken, zou gisteren meteen beginnen, zo laat Guillano Schoop, de officier van justitie die belast is met de woordvoering in deze zaak tegenover deze krant weten. Hoe lang dit proces duurt, is vooralsnog onduidelijk. ,,Het gaat om verschillende beschuldigingen, waarbij in drie zaken verschillende verklaringen zijn afgelegd. Daar wordt Jamaloodin nu mee geconfronteerd en dan krijgt hij de kans zich te verdedigen”, aldus Schoop.
De Tribunal Supremo de Justicia Venezuela - het hooggerechtshof van Venezuela - vonniste reeds op 4 augustus 2017 dat uitvoering kon worden gegeven aan de zogeheten passieve uitlevering van George Ranjit Mohamed Jamaloodin (50). Sindsdien wachtte hij in Venezuela tot hij zou worden uitgeleverd aan Curaçao. In de tussentijd heeft Jamaloodin - die van 2010 tot 2012 minister van Financiën was in het kabinet-Schotte - op alle manieren en met verschillende advocaten getracht zijn uitlevering aan te vechten. Zijn uitlevering is uiteindelijk mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met Interpol, het Openbaar Ministerie in Caracas, het ministerie van Binnenlandse Zaken van Venezuela, de Nederlandse ambassade in Caracas en het Korps Politie Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).