‘Huidig kabinet heeft geen geweten’
Van een onzer verslagevers
Willemstad - Ex-premier Ben Whiteman doet een gooi naar het politiek leiderschap van de oppositiepartij Pueblo Soberano (PS).
Whiteman kondigde zijn kandidaatstelling afgelopen zaterdag aan tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst in de sede van PS bij Palu Blanku. In een toelichting zei hij te zien hoe Curaçao er nu voorstaat en dat het hem raakt.

 

whiteman

,,Ik zie mensen zonder perspectief op straat. Ik zie mensen zonder hoop. Ik zie een slecht bestuur van regeerders die heel goed weten wat zij doen”, aldus Whiteman.
De aspirant-politiek leider zei over de huidige bestuurders: ,,De huidige bestuurders zijn geen mensen die geen opleiding hebben genoten. Het zijn geen mensen die niet weten waar ze mee bezig zijn. Zij weten donders goed waar ze mee bezig zijn.”
Volgens Whiteman hebben de leden van het huidige kabinet geen geweten of speelt hun geweten op.
In een korte toespraak zei hij dat parlementariër Jaime Córdoba hem afgelopen woensdag benaderde om de partij de helpende hand toe te steken. ,,Als je de politiek ingaat moet je ervoor zorgen dat je altijd het algemeen belang vooropstelt. Je moet om je heen kijken. En je moet de wil hebben om de problemen van mensen op te lossen. En wel op zo’n manier dat als je ’s avonds je hoofd op het kussen legt, je een schoon geweten hebt. Ik denk dat veel mensen in de huidige regering of geen geweten hebben of dat zij last hebben van hun geweten.”
De spreker verwees ook naar de vermoorde politiek leider Helmin Wiels.
,,Ik heb een belofte gedaan aan onze leider wijlen Helmin Wiels dat ik op het pad blijf en dat ik ervoor zal zorgen om de lijn die hij uitstippelde te blijven volgen. Dat wij de weg moeten bewandelen zodat Curaçao een voorbeeldig land in de wereld wordt. Wat nu gebeurt is triest, maar het is tegelijkertijd een les. Een les voor ons allemaal. Wij moeten ons dingen blijven herinneren, wij moeten niet vergeten en alleen oog hebben voor vandaag en morgen.”
Wijzen hebben verklaard dat als iemand wil weten hoe de toekomst eruitziet, die persoon naar het verleden moet kijken, aldus de spreker. ,,Door de huidige situatie in het land moet iedereen zich nu bezinnen en zich realiseren wat er in het verleden is gebeurd en dat met de huidige situatie vergelijken.”
Van augustus 2015 tot december 2016 was Whiteman premier van Curaçao, hij verving Ivar Asjes nadat die was afgetreden. Eerder was Whiteman minister van Gezondheid, Milieu en Natuur in het kabinet-Hodge en het kabinet-Asjes.
Bij de verkiezingen van oktober 2016 was hij lijstduwer voor PS. Whiteman behaalde toen 1.116 stemmen van de 5.323 die op PS werden uitgebracht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).