Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na beeldmateriaal gezien te hebben van de gebeurtenissen bij het luxe resort Baoase, kan korpschef Mauricio Sambo niet anders concluderen dan dat de daar aanwezige agenten onvoldoende hebben opgetreden.

korpschef,,Wat ik heb gezien, is onacceptabel. Ik kan me voorstellen dat de situatie daar moeilijk is geweest, maar er had wel actie ondernomen moeten worden. Zo hadden de agenten om meer assistentie kunnen vragen of aan de protesterende mensen kunnen aangeven wat wel en niet mag en kan”, aldus Sambo tegenover deze krant. Hij voegt er gelijk aan toe dat ondanks deze conclusie niet direct de beschuldigende vinger naar de betreffende agenten gewezen moet worden. ,,Er is nu een intern onderzoek gaande, waarvan we het verslag vrijdag aan de minister van Justitie overhandigen. We kijken in het onderzoek naar het gehele proces en de structuur. Dus hoe zit het met de schakels? Hoe heeft de teamleider gehandeld en de chef van het wijkbureau? Het is aan de minister om de resultaten van het onderzoek al dan niet publiek te maken en kenbaar te maken of en welke maatregelen er getroffen zullen worden”, zo laat de korpschef weten.
Afgelopen vrijdag liep een protestmanifestatie bij het luxe resort Baoase uit de hand. Eerst werd een hek gesloopt, waarna de betogers het hotelterrein opliepen, het restaurant ingingen en volgens verklaringen van het resort zelfs de kamers van de toeristen betraden.
Omdat de actie was aangekondigd was er politie aanwezig. Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning had een dag van tevoren verklaard dat, wanneer het uit de hand dreigde te lopen, er niet getwijfeld zou worden om in te grijpen. Toch deden de aanwezige agenten niets, zoals ook te zien is op beelden die zijn verspreid via sociale media. Uiteindelijk zijn er speciale eenheden van de politie opgeroepen om alle demonstranten van het terrein te verwijderen.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.