Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nutsbedrijf Aqualectra gaat weer als vanouds optreden tegen wanbetalers.

aqualectra Wie niet op tijd heeft betaald, wordt eerst nog via een brief vriendelijk verzocht het openstaande bedrag te betalen, maar daarna volgt afsluiting van stroom.
Aqualectra was de afgelopen maanden coulant voor klanten met achterstallige betalingen, onder andere om mensen de tijd te geven gewend te raken aan het nieuwe format van de rekening. Bovendien liep het water- en elektriciteitsbedrijf begin dit jaar zelf achter met het versturen van de rekeningen nadat er problemen ontstonden met het uitschrijven van de facturen aan ongeveer 80.000 klanten na de overschakeling op een nieuw administratiesysteem. Niet alle oude informatie - de geschiedenis van elke klant - was door het softwareprogramma SAP overgezet. Het proces werd gestopt en er moesten nieuwe facturen worden gemaakt. Begin april liet Aqualectra weten dat de laatste rekeningen over januari, februari en maart de deur uit waren gegaan.
Inmiddels zijn de kinderziektes opgelost, de achterstanden weggewerkt, en enkele maanden verstreken na de introductie van de nieuwe factuur. In een persbericht wijst Aqualectra erop dat zij er in de afgelopen periode bij haar klanten op heeft aangedrongen om ‘weer de goede gewoonte op te pakken en de rekening van water en stroom te betalen voordat de vervaldatum is verstreken’. In vervolg daarop zal het afsluitingsbeleid nu weer worden hervat.
Een van de dingen waar klanten nog aan moeten wennen is dat bij de betaling altijd en uitsluitend het rekeningnummer moet worden gebruikt. Door een ander nummer dan het rekeningnummer dat bovenaan de factuur staat te vermelden, kunnen vertragingen ontstaan bij de verwerking van de betaling, benadrukt Aqualectra in het persbericht.
Mocht het zo zijn dat terwijl wel netjes is betaald, toch een brief in de brievenbus ligt over een openstaand bedrag, dan kan daarover 24 uur per dag contact op worden genomen met Aqualectra via het gratis telefoonnummer 0800-0135, of door een bezoek aan een van de klantencentra tijdens kantooruren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).