Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Bogota - Minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft samen met de ambassadeur van het Koninkrijk in Colombia, Jeroen Roodenberg, een ontmoeting gehad met de aankomend ministers José Manuel Restrepo (Economische Zaken) en Andres Valencia (Landbouw) van Colombia.

rhuggenaathHet viertal heeft gesproken over de verdere uitbreiding van de samenwerking tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Colombia. Mogelijkheden werden gezocht in de toeristische sector, met name het cruisetoerisme, en in de kansen die er liggen op het gebied van ‘wellness’, landbouw en export. Zo valt te lezen in een verslag op de Facebookpagina van Rhuggenaath. De Curaçaose premier kaartte tevens de MoU’s (Memorandum of Understanding) aan die al gesloten zijn tussen Curaçao en Colombia en de verdere uitwerking daarvan. Daarnaast is gesproken over de aanstaande handelsmissies in september vanuit Curaçao en de Koninkrijksmissie die gepland staat voor november dit jaar.
De premier vertegenwoordigt het Koninkrijk bij de inauguratie van de nieuwe president van Colombia. Dit doet hij op verzoek van minister Stef Blok (VVD) van Buitenlandse Zaken. Iván Duque Márquez zal vandaag officieel worden aangesteld als president van Colombia. Rhuggenaath blijft tot en met morgen in Colombia.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).