Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Mondi Lodge fungeerde vorige week ook als kraamhotel. Via de Facebookpagina van de Mondi Lodge wordt de geboorte van een baby in het hotel in Klein Sint Michiel aangekondigd.

 

mondibabyHet management meldt: ,,We ontvingen het ongebruikelijke verzoek en de speciale wens van een aanstaand ouderpaar om in de Mondi Lodge te kunnen bevallen van hun eerste baby. In het begin waren we wat verbaasd, maar we realiseerden ons hoe mooi dit is en voelden ons zeer vereerd aan dit verzoek te kunnen meewerken.” De eerste bevalling is inmiddels een feit. Baby Kaï is op 14 juli geboren. Mondi Lodge zegt verder op hun Facebookpagina: ,,We kunnen zeggen dat de energie van een bevalling erg in lijn ligt met wat we willen uitstralen en zijn dankbaar dat we een aandeel kunnen zijn in deze levensveranderende gebeurtenis en wensen deze mooie nieuwe familie het allerbeste.”
Deze krant sprak met de moeder van baby Kaï, Tanya. De Curaçaose heeft in Nederland geneeskunde gestudeerd en heeft stagegelopen in een ziekenhuis. Ze vertelt: ,,Toen ik net zwanger was wist ik dat ik graag terug wilde naar Curaçao en daar wilde bevallen. Ik ben er geboren en heb er tot m’n achtste jaar gewoond. Milan (vader van Kaï, red) en ik geloven heel erg in het feit dat de omgeving en de manier waarop een kind ter wereld komt, bijdraagt aan de manier waarop een kind in het leven komt te staan. Wij zijn toen op zoek gegaan naar een mooie vredige omgeving waar dat zou kunnen. Toen zijn we bij de Mondi Lodge uitgekomen.”
Toen Tanya op Curaçao aankwam in april is ze niet alleen op zoek gegaan naar een verloskundige, maar ook naar een doula; een vrouw die met name in de laatste drie maanden van een zwangerschap als zwangerschaps- en bevallingscoach dient. Het woord ‘doula’ komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘dienende vrouw’. Een doula heeft een speciale opleiding gevolgd om de moeder goed door de bevalling heen te helpen en ook de eerste weken na de bevalling de ouders te steunen. Een doula is geen vervanging van de verloskundige of kraamverzorgende, want zij biedt geen medische zorg. Tanya koos uiteindelijk voor Diantha Rodrigues Pereira.
De bevalling bij Mondi Lodge is door de kersverse ouders als ‘zeer positief’ ervaren. ,,Het is heel intens, mooier nog dan wij dachten”, aldus de trotse ouders van Kaï - de naam betekent overigens oceaan - die hopen dat hun verhaal meer mensen inspireert om op deze manier nieuwe wereldburgers te verwelkomen ‘met minder stress en meer harmonie’.
De Mondi Lodge is een familiehotel, gelegen in Klein Sint Michiel net buiten Willemstad. Eigenaar is George de Haseth. Hij is geboren en opgegroeid op het land waar de lodge nu gevestigd is. Het eerste huis was meer een boerderij voor en met dieren. Het land waarop het eerste deel van het complex is gebouwd, was vroeger een wandelgebied voor geiten, schapen, een paard, een ezel, een hert, kippen, eenden, kalkoenen, vogels, katten, honden en eekhoorns. Na vele jaren in verschillende landen te hebben gewoond, kwam het idee om een hotel te bouwen op het terrein van zijn ouders. In 2007 zijn De Haseth en echtgenote teruggekeerd naar Curaçao en daar is De Haseth in 2011, samen met zijn broers met de bouw begonnen. Het management laat zo veel mogelijk struiken (mondi) intact en behoudt de natuurlijke flora en fauna. ,,Er wordt niets vernietigd. Alle bomen en struiken worden verplaatst”, aldus de website van Mondi Lodge.
www.mondilodge.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).