Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Na een week waarin Inspecteur-generaal Jan Huurman bij het OM aangifte deed tegen het Advent Ziekenhuis en partijen elkaar over en weer schriftelijk of verbaal aanvielen, is er kans op een wapenstilstand tussen beiden.

adventHuurman is bereid om de aangifte tegen het Advent Ziekenhuis in te trekken als de zorginstelling de brief van 19 juli aan de Inspectie vandaag nog terugneemt. Dat heeft de inspecteur tegenover deze krant verklaard. Als het ziekenhuis op het voorstel ingaat, lijkt de kou tussen beide partijen voorlopig uit de lucht. Volgens informatie waar deze krant over beschikt neemt het ziekenhuis vandaag een besluit over het voorstel.
In de bewuste brief van 19 juli schrijft de zorginstelling niet met de inspecteur te praten in afwachting van een reactie van een brief van de minister. Voor de inspecteur, die de brief als contactweigering opvatte, was dit de reden om afgelopen maandag aangifte tegen de zorginstelling te doen. Nadat minister Camelia-Römer van Gezondheid Milieu en Natuur het ziekenhuis afgelopen maandag erop wees dat de zorginstelling verplicht is om met de inspecteur contact te hebben, heeft het Advent een afspraak met Huurman gemaakt voor donderdag 26 juli.
Op de vraag waarom de brief ingetrokken moet worden als het Advent al op instructie van minister Camelia-Römer weer in contact met hem was getreden, antwoordde de inspecteur dat het schrijven wijd en zijd is verspreid. ,,Het is in kranten verschenen die daar goed aan hebben verdiend. (Het ziekenhuis heeft de brief en een reactie op de aangifte in een grote advertentie in lokale kranten geplaatst, red.). Wat in de brief staat is onacceptabel, daarom moet de brief van tafel”, aldus Huurman.
In het overleg van gisteren heeft de inspecteur de zorginstelling 24 uur de tijd gegeven om de brief in te trekken waarna hij de aangifte bij het OM intrekt.
Het overleg tussen beide partijen is gisteren in de woorden van de inspecteur uitstekend gegaan. De inspecteur wilde alleen globaal aangeven wat er besproken is. Zo is er gesproken over de toekomstplannen van het ziekenhuis voor een afdeling nierdialyse, ook is er over een casus van een opgenomen patiënt gesproken.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).