Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een groep studenten en docenten van Feffik heeft een rondleiding gehad op de bouwplaats van Hospital Nobo Otrobanda (HNO).

feffik Dit gebeurde ter voorbereiding op de praktijkperiode bij leerbedrijven die na de zomervakantie van start gaat.
De studenten, die de opleiding Monteur Koeltechniek of Monteur Sterkstroominstallaties sbo niveau 2 volgen, werden ontvangen door directeur Dito Garmers. Ze kregen uitgebreide toelichting bij de maquette in het ‘House of Change’, het gebouw waar de transitie naar het nieuwe ziekenhuis wordt voorbereid, en daarna een rondleiding op de bouwplaats.
De studenten volgen de leerweg Werkend Leren SBO Curaçao. Zij hebben het eerste jaar op school lessen gevolgd en starten in augustus 2018 als leerling-medewerker bij leerbedrijven. Dan gaan zij vier dagen in de week aan het werk en nog een dag per week naar school voor aanvullende lessen, evaluatie en begeleiding. Intermediair Impacto werft de leerbedrijven, koppelt de leerlingen aan een bedrijf en ondersteunt zowel het opleidingsinstituut als het leerbedrijf.
Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat Feffik de eerste school is waar Impacto het traject van Werkend Leren SBO Curaçao mee zal uitvoeren. Na de ontwikkelingen rond de toekomst van Feffik, begin mei, werd de samenwerking tijdelijk aangehouden. Inmiddels is bekendgemaakt dat Feffik geen nieuwe sbo-opleidingen zal gaan starten, maar zich volledig gaat richten op vakopleidingen. De eerder gemaakte afspraken blijven echter wel van toepassing voor de studenten die al aan de opleiding waren begonnen en nu de praktijk in gaan.
Meer beroepsopleidingen die in dit concept aangeboden zullen worden, worden binnenkort bekendgemaakt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).