Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Inspecteur voor de Volksgezondheid Jan Huurman maakt zich schuldig aan ambtelijk misbruik. Dat stelt het Advent Ziekenhuis in reactie op het bericht dat de inspecteur aangifte heeft gedaan tegen het ziekenhuis bij het Openbaar Ministerie (OM).

cenaidapanneflek1

De zorginstelling schrijft dat patiënten en specialisten zich met onderbouwde klachten tegen de inspecteur bij de ombudsman hebben aangemeld en dat het ziekenhuis op 5 juli bij minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur een klacht heeft ingediend over ‘het wangedrag van Huurman’.
Het Advent schrijft Huurman te hebben benaderd om in afwachting van het klachtenonderzoek het overleg tussen de zorginstelling en de inspecteur te hervatten. Daarbij heeft Huurman aangegeven dat hij ondanks de voortzetting van het overleg aangifte bij het OM zal doen omdat hij anders in zijn werk gehinderd zou zijn. Volgens het ziekenhuis is de mededeling van de inspecteur op audio opgenomen voor het geval hij zijn verklaring later zou ontkennen. Een aangifte bij het OM tegen een zorginstituut is niet mals, en zeker als de inspecteur niet in zijn werk is belemmerd, zo oordeelt het ziekenhuis. De zorginstelling ontkent dat er van belemmering sprake was. ,,Er is vanuit het ziekenhuis op een transparante, onderbouwde manier om uitstel van contact gevraagd vanwege een zware klacht bij het ministerie van GMN.”
Het Advent: ,,Huurman brengt onnodige schade toe aan het vertrouwen van patiënten. Hij wordt door represailles en zijn ego gedreven en bewijst zo dat hij onbekwaam is, het ziekenhuis overweegt aangifte tegen hem bij het OM te doen voor het doen van valse aangifte.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).