Van een onzer verslaggevers

Willemstad - One Laser Group LLC, gevestigd in Miami, zegt desgevraagd voornemens te zijn te beginnen met een initiële investering van 20 miljoen gulden in Insel Air.

olginsel De groep ziet in de naam Insel, die zich het verleden zo krachtig heeft gepositioneerd, een ‘sterk punt’ en wil de naam behouden.
Daags nadat het Antilliaans Dagblad het nieuws bracht dat One Laser Group (OLG) door de regering van Curaçao is geselecteerd als de partij waarmee de komende tijd op exclusieve basis verder wordt onderhandeld om de strategische partner te worden van de lokale luchtvaartmaatschappij Insel Air, heeft deze krant een vraaggesprek met Luis Kannee.
Hij is een van de personen die deel uitmaken van de investeerdersgroep OLG. Die bestaat verder uit Francisco Hurtado en Guillermo Solomon. ,,Wij zijn een groep investeerders die met Insel Air een interessante kans hebben ontdekt.”
Kannee: ,,De ligging (van Curaçao, red.) en de routes die Insel in het verleden bediende zijn voor ons motiverende factoren om deze aankoop door te zetten.”
Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) bevestigde gisteren dat vanaf nu alleen nog maar met One Laser Group in Florida wordt gesproken over hoe te komen tot een partnership met de Curaçaose luchtvaartmaatschappij. De overheid bezit 51 procent stemrecht na een overbruggingskrediet van 33 miljoen gulden, nadat Insel in ernstige cashflowproblemen belandde door het uitblijven van overmakingen uit Venezuela.
OLG is uit een groep geïnteresseerden gekozen als ‘potential private investment partner’, meldt Economieminister Steven Martina (MAN). ,,Een partner die investeert in de luchtvaartmaatschappij en deze ondersteunt bij de her-expansie en vernieuwing/uitbreiding van de vloot, waarmee de langetermijnvisie wordt veiliggesteld.”
Aldus een persbericht van MEO, waarmee het bericht van deze krant wordt bekrachtigd. Beide ondernemingen hebben de afgelopen vier maanden informatie uitgewisseld en er vertrouwen in dat ‘de weg vooruit is ingeslagen’.
Belangrijk is dat partijen als doel hebben gesteld om ‘op korte termijn’ een definitieve overeenkomst te bereiken. ,,Bij voorkeur voor eind augustus”, stelt het MEO-persbericht. Eind augustus vindt de schuldeisersvergadering plaats in verband met de aan Insel verleende surseance van betaling.
,,De onderhandelingen vorderingen in goed tempo en de betrokkenen dragen met hun beste inspanningen bij om deze op korte termijn af te ronden”, zegt Kannee tegen de redactie van deze krant.
Hij en zijn zakenpartners Hurtado en Solomon zullen het bestaande businessplan van het interim-management van Insel overnemen - ‘Veel komt overeen met wat wij zelf ook willen’ - en zullen ‘logischerwijs’ enkele operationele aanpassingen en vernieuwingen doorvoeren.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.