Van onze redactie

Willemstad - Curaçaos aanstormend muzikaal talent was dit jaar te horen op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam, met meerdere optredens van het Dennis Aalse Youth Orchestra. Onder andere in het Centraal Station van Rotterdam, maar natuurlijk ook op het festivalterrein zelf.

aalse

Sinds 2010 organiseren Fundashon Bon Intenshon en Mojo Concerts het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF). In navolging van deze samenwerking kreeg het Dennis Aalse Youth Orchestra uit Curaçao dit jaar een podium op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.
Dit gerenommeerde jeugdorkest, opgericht door dirigent, trompettist en muziekdocent Dennis Aalse, bestaat uit ruim vijftien talenten tussen de tien en twintig jaar, en is een belangrijk onderdeel van de Dennis Aalse Muziekschool. Bijzonder is de bezetting van het Dennis Aalse Youth Orchestra; naast de ‘standaard’ bigband-bezetting bestaande uit blazers, ritmesectie en zang worden ook de cello, viool en fluit bespeeld.
Kenmerkend is hun speelplezier en vrolijke repertoire, met hits als ‘Uptown Funk’, ‘All That Jazz’ en ‘Oh When the Saints Go Marching In’. Met eerdere optredens tijdens de viering van International Children’s Rights en op het Curaçao International Film Festival is het Dennis Aalse Youth Orchestra een ervaren jeugdorkest dat ook op het Rotterdamse North Sea Jazz Festival afgelopen weekend indruk maakte op het publiek.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).