Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het elektronicawinkelbedrijf Boolchand’s heeft de naar eigen zeggen ‘moeilijke beslissing’ genomen om de Breedestraat 50 in hartje Punda te verlaten.

Boolchand verlaat PundaDe onderneming, die al sinds 1930 bestaat en zowel de lokale markt als toeristen bedient, stelt dat de ‘retail’ al enkele jaren te maken heeft met aanzienlijke uitdagingen. Te groot om het op een toeristische toplocatie, wat het ‘vlaggenschipgebouw’ nu wordt genoemd, te kunnen bolwerken.

Boolchand’s: ,,Hoewel we krimpen, verlaten wij Punda niet.” Met ingang van medio augustus worden alle winkels ondergebracht in één pand: Trompstraat z/n. Tegelijkertijd kondigt Boolchand’s aan dat een internationale juwelier die zich richt op toeristen ‘ons gebouw’ per november in gebruik zal nemen, ‘een vooruitgang voor Punda als winkelgebied’. Naast de Trompstraat blijft Boolchand’s op Curaçao in Zeelandia met Boolchand’s DigitalWorld en iWorld.

Het van oorsprong Curaçaose familiebedrijf, met aan het hoofd Ram Boolchand, heeft verder nog vestigingen op Aruba, Sint Maarten, Sint Thomas, Puerto Rico en in Miami.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).