Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De wetgeving voor het instellen van een integriteitsbureau van de overheid gaat volgende week naar de Raad van Advies (RvA).

integriteitsbureau Minister Armin Konket (PAR) van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) verwacht dat het bureau op 1 januari 2019 is opgericht.
Zodra het advies van de RvA is ontvangen, moet het concept van de landsverordening eerst nog voor behandeling naar de Staten. Na goedkeuring van het parlement kan de wetgeving van kracht worden. In de tussentijd wordt gezocht naar een directeur voor het integriteitsbureau. Minister Konket hoopt over ongeveer drie maanden iemand te hebben benoemd die het bureau op poten moet zetten, zo liet hij gistermiddag weten tijdens een persconferentie.
Het integriteitsbureau moet toezien op de gedragscode die is opgesteld voor ambtenaren, zal zowel preventief als repressief te werk gaan bij het overtreden van de in de wet vastgelegde gedragsregels en onafhankelijk van de politiek functioneren, zo liet Konket eind mei al weten in antwoord op vragen van Statenlid Curtley Obispo (PAR). Het gaat dan bijvoorbeeld om corruptie en belangenverstrengeling.
Via trainingen zijn de ambtenaren geïnformeerd over de gedragscode waaraan zij zich moeten houden en over de taken van het integriteitsbureau.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).