Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Insel Air heeft voor de route tussen Curaçao en Sint Maarten een nieuw toestel in gebruik genomen: de Embraer E-190 Jet van luchtvaartmaatschappij Conviasa.

leasetoestelDaardoor is de reistijd verkort tot 1,5 uur, in plaats van de 2,5 uur die de Fokker50 erover deed.
Dat meldt Insel Air in een persbericht. Als gevolg van de reorganisatie en de nodige bezuinigingen binnen het bedrijf werden de F70- en MD80-jets uitgefaseerd. Vijftien maanden lang was er daardoor geen jetservice tussen het Bovenwindse Eiland en Curaçao, terwijl daar wel vraag naar bleef bestaan omdat het de reistijd aanzienlijk vermindert.
Aan die vraag heeft Insel Air nu gehoor gegeven door een toestel te leasen van het Venezolaanse Conviasa. ,,De eerste stap naar de groei die voor het komende jaar is gepland”, aldus de Curaçaose luchtvaartmaatschappij. Het toestel zal ook worden gebruikt voor de Surinaamse markt en verschillende andere bestemmingen zullen binnenkort aangekondigd worden.
Vorige maand werd al bekendgemaakt dat de vluchten naar Maiquetía, Valencia en Punto Fijó in Venezuela mogelijk op korte termijn hervat kunnen worden. Daarover werd een akkoord gesloten tussen minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën, een delegatie van Insel Air en het Instituto Nacional de Aviación Civil (Inac), de Venezolaanse burgerluchtvaartautoriteit.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.