Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De regenbui waar het eiland al maanden naar smacht, kwam afgelopen zondag, tijdens de komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Veel regen aankomst Koning BEA CustomDe meeste regenval werd zondag bij het meetstation Sumbu in Barber gemeten. Daar is wel 54,8 millimeter regen gevallen. Bij het station op Hato is 18,5 millimeter gemeten; bij Onverwacht in Brievengat 27,2 millimeter; bij Santa Maria 19,2 millimeter; te Seinpost 20 millimeter; bij Ser’i Kokori 17,4 millimeter en in Steenrijk 0 millimeter. Vandaag en woensdag worden ook buien verwacht, zo kondigt de Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) aan op de website.
Behalve de regen, die de hele dag aanhield, was er zondag ook donder en bliksem. In een bericht, dat op Whatsapp de ronde deed, werd gewaarschuwd dat de onweersbuien zo ernstig waren dat Meteo de brandweer had ingeschakeld. Meteo, die kennis had genomen van deze berichtgeving, stuurde via Whatsapp een eigen bericht uit en waarschuwde voor ‘fake news’. ,,Op het moment dat de Meteorologische dienst van Curaçao een waarschuwing uitstuurt, gaat dit altijd gepaard met de kleur van de waarschuwing. Alle officiële berichten van de Meteorologische Dienst Curaçao kunnen bovendien terug worden gevonden op de website en Facebookpagina”, aldus Meteo, die voor wat betreft het weer stelt ‘de situatie nauwlettend in de gaten te zullen blijven houden en indien nodig een waarschuwing uit te zullen sturen’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).