Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Jong Willemstad is kampioen geworden van de Tersera Divishon (Derde Divisie) en promoveert daarmee naar de Tweede Divisie van Curaçao. De club van Kintjan is met Inter Willemstad ook al vertegenwoordigd in de Eerste Divisie.

Wstad kampioen TerseraIn een zinderende en vooral spannende finale donderdagavond op het FFK-veld bij Brievengat tegen International Caribbean University (CIU), waarbij laatstgenoemde eerst op een 1-0 voorsprong kwam, wonnen de grotendeels nog jonge voetballers van Willemstad uiteindelijk met 2-1. Dit gebeurde met op de tribune een flinke schare Willemstad-supporters, die na afloop de kampioenen kwamen feliciteren met de titel.

Daarmee was en bleef de ploeg van hoofdtrainer Ron Sheotahull en hulpcoach Philip Chapman niet alleen ongeslagen, maar zelfs zonder enig puntenverlies: alle wedstrijden in de competitie van de Derde Divisie werden door Willemstad gewonnen; vaak op overtuigende wijze. De clubleiding is erg blij met dit mooie resultaat en organiseert in het weekeinde een feestje voor de spelers.

Een groot deel van dezelfde spelersploeg voetbalt ook in de U20-klasse, waarin de komende weken de laatste wedstrijden worden afgewerkt. Ook in deze categorie scoort Willemstad goed, maar is de concurrentie wel steviger. In relatief korte tijd heeft coach Sheotahull, die in het verleden onder andere trainer was bij AFC Amsterdam, er een hecht en succesvol team van gemaakt. Tot volgend jaar in de Tweede Divisie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).