Van een onzer verslaggevers
Den Haag/Willemstad - Met het ondertekenen van het Memorandum of Understanding (MoU) is de samenwerking tussen het Land Curaçao en onderzoeksinstituut TNO gisteren bezegeld.

bonbinitnoDit moet een bijdrage leveren aan het verbeteren van de economische groei. Zo legt het ministerie van Algemene Zaken desgevraagd uit aan deze krant. De Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek, zoals TNO voluit wordt genoemd, moet als een soort innovatielab gaan dienen voor Curaçao. TNO zal onderzoek doen naar verschillende innovatieve projecten en vooral naar de manier waarop deze te realiseren zijn op het eiland. Ook zal het instituut helpen bij het werven van fondsen en participerende bedrijven om de projecten daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. 

Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) is vooralsnog het enige ministerie dat hiervoor al plannen heeft ingediend. Bijvoorbeeld de pilot automatisch autorijden, waarbij wordt onderzocht of dat mogelijk is op Curaçao, en pilot Green, waarbij wordt onderzocht hoe de optimale transitie naar een leefbare en duurzame omgeving kan worden vormgegeven. Uitgangspunt van het MoU is dat uiteindelijk elk ministerie gebruikmaakt van TNO. Elk ministerie kan aangeven op welk gebied het nader onderzoek wil laten uitvoeren.
De slogan van TNO is ‘innovation for life’ en dat is ook de visie van het kabinet-Rhuggenaath, aldus het ministerie. Daarom diende de premier een verzoek in voor samenwerking met TNO. Naar aanleiding daarvan zijn de partijen het huidige MoU overeengekomen, dat erbij moet gaan helpen om innovatieprojecten op Curaçao te realiseren in verschillende aandachtsgebieden, zoals energie, verkeer en vervoer, e-government en cyber. Het MoU is ondertekend door minister-president Rhuggenaath en lid van de Raad van Bestuur van TNO Wim Nagtegaal.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).