Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Het laatste wat de economie van onze binnenstad nodig heeft, zijn extra lasten voor de winkeliers”, stelt Downtown Management Organization.

pundaDMO staat dan ook volledig achter de standpunten van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) en Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) wat betreft het nieuwe wetsvoorstel om het aantal ziektedagen betaald door de werkgever te verhogen van twee naar zes.
Naast de argumenten genoemd door VBC en Chata zoals de verhoging van arbeidskosten, de vermindering van werkgelegenheid, de negatieve impact op de productiviteit van de werknemers en de verhoging van werkdruk op collega-werknemers, ziet DMO ook een risico in de ‘verlaging van de servicegraad’ in de winkels.
,,Het aanbieden van permanente contracten wordt met deze nieuwe wet duurder en risicovoller, meer werkgevers zullen kiezen voor flex-contracten waaraan minder risico’s zijn verbonden”, aldus DMO.
,,Met de komst van meer flex-werknemers met minder ervaring zal de servicegraad in onze winkels omlaaggaan en het toeristisch product van Curaçao verslechteren. Uit diverse onderzoeken in Nederland blijkt dat winkeliers fors meer mensen in dienst zouden nemen en meer vaste contracten geven als de risico’s voor werkgevers worden beperkt.”
Een ander risico van deze nieuwe wet is de doorberekening van de extra werkgeverslasten in de productprijzen, zorgend voor hogere kosten van levensonderhoud voor iedereen op Curaçao. Zo stelt DMO. ,,Kortom, een slechte ontwikkeling voor onze economie en zeker ook voor de ontwikkeling van onze binnenstad.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).