Na dancefeest twee op drie automobilisten onder invloed aangetroffen
Van onze redactie
Willemstad - Het Openbaar Ministerie en de politie zijn ‘verontrust’ te constateren hoeveel automobilisten in het weekend ’s nachts aangeschoten of zelfs dronken in de auto stappen.

ompolitie2,,Als na een dancefeest twee op de drie automobilisten onder invloed van drank worden aangetroffen, is er iets goed mis met hoe mensen denken te kunnen omgaan met alcohol in het verkeer. Nadere acties zijn aangewezen”, aldus de officier van justitie.
In een gezamenlijke actie van het Korps Politie Curaçao (KPC), de Koninklijke Marechaussee (KMar) en het Openbaar Ministerie (OM/Paga Bo But) hebben deze autoriteiten in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse verkeerscontroles gehouden, met als speciaal aandachtspunt alcohol in het verkeer.
De verkeerscontrole ging kort na middernacht (om 00.20 uur) van start in Santa Maria ter hoogte van Pizza Hut. Er werden bij deze controle 158 auto’s gecontroleerd. Tijdens de controle werden zes automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, terwijl zij achter het stuur zaten. Zij werden voor een dronkenmansbeoordeling naar het politiebureau Rio Canario overgebracht. Overmatig alcohol werd op straat gedetecteerd na het gebruik van een zogenaamde blaaspijp.
Tijdens deze controle kregen verder zestien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal. De processen-verbaal werden voor de volgende feiten uitgeschreven: rijden met verlopen verzekering; rijden zonder wegenbelasting te hebben betaald; rijden zonder rijbewijs; rijden zonder autogordel om; rijden met verduisterde autoruiten; rijden zonder kenteken aan de voorzijde.
In totaal werden zes voertuigen door de politie in bewaring genomen, daaronder ook één voor het rijden zonder een kentekenplaat op de aangewezen plaats op de auto. ,,Deze actie was reeds eerder aangekondigd in de pers, en blijft zo lang nodig gehandhaafd”, aldus een persbericht van KPC en OM Curaçao.
Ook elders werd er gecontroleerd. Omstreeks 3.00 uur heeft een alcoholcontrole plaatsgevonden op de weg naar Bullenbaai. Een militair die onder invloed van drank reed, werd door de KMar aangehouden. Ook waren twee personen in het bezit van ‘dealerhoeveelheden’ drugs. Deze personen zijn door het KPC aangehouden.
Het persbericht: ,,Heel veel automobilisten - 35 in totaal - hadden overmatig alcohol gebruikt. Door gebrek aan capaciteit en ter voorkoming van een aanhouding kregen deze bestuurders een rijverbod opgelegd en moesten ter plaatse een nuchtere chauffeur regelen, omdat zij te veel onder invloed waren van alcohol om verder te mogen rijden.
,,Dit betekent dat heel veel personen wakker zijn gebeld om die mensen te komen helpen. Een enkeling die niet werd geholpen door derden heeft noodgedwongen ter plaatse verder de nacht doorgebracht. Iedereen werd aangesproken op zijn laakbaar gedrag.” Aldus het politiekorps en het OM. Het OM heeft tijdens de verkeerscontroles ook nog openstaande boetes geïnd, namelijk 1.900 gulden.
Voor alle duidelijkheid wijzen KPC en OM nog eens op de regels en de wet: het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank is een misdrijf. Er zijn verschillende gevallen bekend waarbij de bestuurder van een motorvoertuig onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt met dodelijke afloop.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).