Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De Papagayo Groep heeft vergevorderde, tot nu toe zorgvuldig stilgehouden, plannen om aan de overkant van de Jan Thielbaai een nieuw resort van 350 tot 550 kamers te realiseren.

papagayoDit melden betrouwbare bronnen aan het Antilliaans Dagblad. Het was bij het sluiten van deze editie niet mogelijk om hierover in contact te treden met de eigenaren van Papagayo, dat nu bestaat uit een hotel en villaresort plus beachclub, shopping plaza en casino. Ook het naast het hotel gelegen Boca Gentil is onderdeel van de groep.
De locatie waar de groep het nieuwe resort wil bouwen is waar voorheen Halabi Real Estate een uitgewerkt plan voor had opgesteld, maar wat destijds niet van de grond is gekomen. Het betreft een gebied dat eigendom is van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC). De onderhandelingen met APC over de erfpacht zouden in de afrondende fase zijn beland.
Deze krant verneemt verder dat het ontwikkelingsplan verder ook is afgestemd met de diverse betrokken ministeries, waaronder Economische Ontwikkeling van minister Steven Martina (MAN), die het plan ondersteunt en vanuit de overheid alle medewerking biedt.
Omdat de oorspronkelijke plannen eerder stuitten op hevig verzet van natuur- en milieuorganisaties, heeft de Papagayo Groep nauw contact gehad met Amigu di Tera en stichting Carmabi (Caribbean Research and Management of Biodiversity), die zouden instemmen met het op cruciale punten aangepaste plan. Zo blijven hele delen van het terrein ongerept.
Papagayo is al jaren een bloeiende toeristische onderneming. Begonnen met de twee- en driekamer villa’s en later uitgebreid met het hotel en de overige faciliteiten. De motor achter Papagayo is Hans Slier (58), de huidige voorzitter van Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata). Samen met Cees Zwanenburg (72) is Slier eigenaar.
Het succesvolle duo werkt ook samen om het nieuwe resort aan de overzijde van de baai bij Jan Thiel te realiseren. Als het plan concreet wordt, gaat het om een van de grootste projecten van de laatste jaren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.