Aqualectra sluit hotel af van stroom, personeel wacht op salaris
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In Veneto Holiday Beach Resort bleef het gisteren donker en warm. Het hotel werd in de ochtend door Aqualectra afgesloten van stroom door achterstallige betalingen.

holidaybeachVolgens Kenneth Valpoort van horecavakbond Horecaf verkeert de overkoepelende Veneto-hotelketen in een ‘financiële crisis’. Ook het personeel, dat normaal gesproken afgelopen dinsdag zijn salaris weer had moeten krijgen, is nog niet uitbetaald, zo meldt hij. Er zou sprake zijn van een miljoenenschuld bij stroom- en waterleverancier Aqualectra, maar wat de precieze betalingsachterstand is, weet de vakbondsman niet.
Valpoort is gisteren met het management van Holiday Beach om tafel gegaan, omdat hij het belangrijk vindt dat het personeel snel duidelijkheid heeft over de situatie. ,,Ik heb gevraagd wanneer de personeelsleden informatie zullen krijgen, maar ik vrees dat we nog even geduld moeten hebben”, zo vertelt hij aan deze krant.
De vakbondsman legt uit dat het hoofdkantoor van Veneto Hotels gelegen is in New York en dat de eigenaar aldaar nog niet bereid is geweest om informatie te verstrekken aan zijn vestiging op Curaçao. ,,Ze willen in New York niet erkennen dat er sprake is van een financiële crisis. Sterker nog: ze proberen het af te schuiven op andere partijen. Maar nu er geen salaris is betaald en het hotel is afgesloten van stroom, valt dat niet meer te ontkennen”, stelt Valpoort.
Het hotel is gisteren zelf niet met informatie naar buiten gekomen. Het is niet bekend wat er met de gasten is gedaan en of er tegen de avond alweer zicht was op aansluiting van elektriciteit. Ook directeur van Aqualectra, Darick Jonis, wil geen commentaar geven op de situatie. ,,Wij geven geen mededelingen over klantenzaken. Dat is een aangelegenheid van de klant zelf”, reageert Jonis. Daar voegt hij nog wel aan toe dat het onderdeel is van het beleid dat wanneer er niet wordt betaald er ‘maatregelen genomen moeten worden om de schade voor Aqualectra te minimaliseren’.
Doordat de kaken stijf op elkaar werden gehouden, hadden ook gasten gisteren geen idee wat er speelde. Al was het wel duidelijk dat er iets goed mis was. Enkel de noodlichten brandden, de airconditioning bleef uit en de schuifdeur die normaal gesproken automatisch open- en dichtgaat, bleef de hele dag wagenwijd openstaan. Cash geld werd uit veiligheidsoverwegingen bij het casino weggehaald en op de achtergrond was continu het geloei van de alarmen te horen.
Een gast die ’s middags vanuit Nederland was geland op Curaçao, ‘baalde als een stekker’. ,,Ik las op internet al slechte reviews over de service, maar dacht dat ik dat wel met een korreltje zout kon nemen. De frontdeskmedewerkers vertelden me dat er een storing was en ik nog niet kon inchecken. ‘Zet u uw koffer daar maar neer en ga even iets eten’, zeiden ze. Maar dat vertrouw ik niet. Ik blijf liever bij mijn bagage”, mokte de man. ,,Er kon nog geen sorry of een glaasje water vanaf. Echt waardeloze service.” Hij hoopte dat hij die nacht zou kunnen verblijven in het hotel en dat vandaag, wanneer zijn vrienden uit Suriname op Curaçao aankomen, alles weer in orde zal zijn.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.