Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Er bestaat een netwerk van mensen dat achter de schermen samenwerkt tegen minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur.

hnonetwerk Ditzelfde netwerk probeert bepaalde mensen aan de macht te houden en werkt ondertussen aan een plan om de minister in de val te lokken.
Dat heeft de minister gisteren in de Staten tijdens een vergadering over het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO) en eerder aan de procureur-generaal verklaard. ,,Ik ga hier nog niet alles zeggen, want ik wil het werk van de feitencommissie en de procureur-generaal niet verstoren, maar het is belangrijk dat dit nu gezegd wordt”, zo zei Camelia-Römer gisteren. De minister zegt aan te voelen dat het netwerk - waarvoor zij stelt bewijs te hebben - binnenkort met een plan komt waarmee zal worden getracht de bewindsvrouw onderuit te halen. ,,Dit netwerk heeft mensen die zich in de hoogste kringen bevinden. Ik ben niet iemand die fantaseert, dit netwerk bestaat echt. Daarom waarschuw ik tegelijkertijd voor een mogelijk plan om mij onderuit te halen. Wat mijn redding zal zijn is het feit dat ik transparant ben.”
De minister beantwoordde gisteren verschillende eerder gestelde vragen door Statenleden over het HNO-project en de rol van Sona hierbij. De minister mist nog altijd de geauditeerde jaarrekeningen van 2013 tot en met 2016 van de stichting. ,,Nooit eerder heb ik zoveel verzet meegemaakt als in dit dossier. Ik heb geluk dat de Staten - zowel de oppositie als de coalitie - bereid zijn de onderste steen in deze zaak naar boven te halen om erachter te komen wat er precies speelt. We moeten dit netwerk niet beschermen, we moeten het afbreken.”
Sona heeft op dezelfde dag van de Statenvergadering in verschillende kranten - waaronder het Antilliaans Dagblad - een twee pagina’s tellende advertentie geplaatst waarin Sona vertelt over ‘de ware toedracht van het nieuwe ziekenhuis’. ,,Ik ben er inmiddels aan gewend dat iedere keer dat ik naar de Staten ga er een persbericht wordt uitgestuurd. En vandaag staat in de kranten een advertentie van twee pagina’s”, aldus Camelia-Römer. ,,Ik zou wel willen weten wie de advertenties betaald heeft en waar het geld vandaan komt. Er is veel geld en tijd gestoken in deze spindokter. Maar niet de regering, niet de Staten en ook niet het volk laat zich in deze val lokken.”
De minister stelt blij te zijn steeds duidelijkheid en opening van zaken te hebben geëist van Sona inzake het HNO-project. Inmiddels zijn zowel de Algemene Rekenkamer als Soab ingeschakeld, wordt een nulmeting uitgevoerd en moet een feitenonderzoek worden verricht door een onafhankelijke commissie, met leden gekozen door zowel de coalitie als de oppositie. ,,Transparantie zal mijn redding zijn. Er wordt hier getracht te voorkomen dat de waarheid over de 300 miljoen gulden die in het project is gestoken bekend wordt. Jarenlang is er geen verantwoording geweest voor het geld dat door de gemeenschap wordt betaald. Maar nu is het einde aangebroken.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).