Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Rotary Walking Dinner heeft dinsdagavond ruim 40.000 gulden opgeleverd. Met dit geld kan Fundashon Prevenshon een nieuw mammografie-apparaat aanschaffen.

walkingdinner
Orco Bank, de beide Rotary Clubs op Curaçao, het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF), The Rotary Foundation en nog een aantal sponsoren, hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk Fundashon Prevenshon te helpen aan een nieuw mammografie-apparaat. Na bijna negen jaar is het huidige apparaat, destijds gedoneerd door wijlen Lio Capriles, verouderd.
De wens van Fundashon Prevenshon is om een 3D-tomosynthese-mammograaf aan te schaffen. Daarmee worden afwijkingen sneller, beter en nauwkeuriger zichtbaar gemaakt, waardoor er bovendien minder aanvullend onderzoek nodig is. De 3D-technologie van het nieuwe mammografiesysteem (tomosynthese) maakt het mogelijk verdachte structuren in het borstweefsel zichtbaar te maken die op een regulier 2D-mammogram vaak verborgen blijven. Tevens is het gewenste apparaat veiliger en prettiger voor de patiënten.
Dinsdagavond vertrokken ongeveer 450 deelnemers aan de Rotary Walking Dinner vanaf het Octagonplein bij het Avila Beach Hotel om de persoonlijke Walking Dinner-route in Pietermaai af te leggen. Voor wie de finish haalde, stond er bij City Beach 88 een Pink Lady cocktail klaar, alsook een bijzondere ‘token of appreciation’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).