Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het Museo di Kòrsou was gisteren het decor van de uitreiking van de Cola Debrotprijs.

debrotprijsDeze kreeg pianist Randal Corsen, volgens het juryrapport, vanwege zijn toewijding, liefde en passie voor de muziek.Corsen ziet de prijs als een erkenning voor zijn werk. ,,Ik zie het als een voorrecht om muziek te maken, en als je daar dan voor wordt gewaardeerd is dat heel erg mooi. Ik kom nu in hetzelfde rijtje te staan als andere grote namen die mij voor zijn gegaan en het voelt als een eer dat de jury vindt dat ik daarbij hoor.”Hoog in zijn bol zal de pianist het echter niet krijgen. ,,De prijs maakt me juist ook bescheiden, omdat ik weet dat er heel veel andere mensen met muzikaal talent zijn. Ja, de jury heeft ervoor gekozen om deze prijs aan mij uit te reiken, maar als er een andere jury had gezeten, was er misschien ook een andere winnaar geweest. Natuurlijk neem ik het mee, maar als muzikant blijf je altijd zelfkritisch”, zo relativeert Corsen.Nadat de muzikant gisteren met vrienden, familieleden en collega-musici de overhandiging van de prijs heeft gevierd, focust Corsen zich vanaf nu weer op zijn volgende concerten en optredens. Volgende week geeft hij samen met Dibo Doran een Moederdagconcert bij Avila Beach Hotel. En twee weken later volgt een concert met het Randal Corsen Orchestra, waarover later meer bekend wordt gemaakt. De Cola Debrot-prijs is voor het eerst in 1968 uitgereikt aan musicus/violist Eric Gorsira en bestaat nu dus precies vijftig jaar. De Curaçaose cultuurprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de categorieën architectuur, beeldende kunst, dans, folklore, literatuur, muziek, theater of wetenschap. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Verele Engels en de leden Rignald ‘Doble R’ Recordino, Pernell Saturnino, Henri Moen en Percy Pinedo.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).