Van een onzer verslaggevers

Willemstad/Oranjestad - Jonge mannen kunnen zich aanmelden voor de opleiding van Curmil en Arumil.

curmil

De opleiding start in oktober en de keuringen en selecties vinden al plaats van juni tot en met augustus.De Curaçaose militie (Curmil) en Arubaanse militie (Arumil) bestaan uit jonge mannen die instromen met een diploma van een vsbo (Curaçao) of EPB-doorstroom (Aruba). Leden van de milities worden benoemd bij het land Curaçao of Aruba en worden onder het bevel van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied gesteld. Daar krijgen zij een militaire opleiding op de Curaçaose marinekazerne Suffisant. De miliciens worden na de opleiding ingezet bij een operationeel peloton en de bewakings- en beveiligingspelotons. Het operationele, ‘groene’ peloton werkt samen met defensie-eenheden van de landmacht en het korps mariniers. De ‘blauwe’ pelotons verzorgen de bewaking en beveiliging van de marinekazerne Suffisant, marinebasis Parera en de marinierskazerne Savaneta. Curmil- en Arumil-eenheden worden ook ingezet bij het verlenen van hulp bij rampen en orkaanpassages. Daarnaast leiden zij leeftijdgenoten op die deelnemen aan het Sociaal Vormend Traject (SVT). Als de militaire basisopleiding van twaalf maanden succesvol is afgerond, krijgt de milicien een contract voor vier jaar. Tijdens hun loopbaan kunnen de miliciens zich doorontwikkelen tot kaderlid. Uiteindelijk kan men aan de milities verbonden blijven tot de leeftijd van 30 jaar. Dan kunnen zij bijvoorbeeld functies vervullen bij de geüniformeerde diensten in de justitiële keten van het gouvernement of in het bedrijfsleven.De militie van Curaçao heeft zich afgelopen week laten zien tijdens Koningsdag in Punda en Otrobanda. Arumil is morgen op Aruba tijdens de open dag van de marinierskazerne Savaneta aanwezig. Sollicitatieformulieren kunnen opgevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of [email protected] De ingevulde formulieren inzenden kan tot vrijdag 18 mei.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).