Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De Nederlandse dierenwelzijnsorganisatie House of Animals heeft woensdag, op Wereldzwerfdierendag, een grootschalige sterilisatieactie op Curaçao aangekondigd om leed van zwerfhonden te voorkomen.

houseanimalsVrijwilligers van House of Animals gaan in samenwerking met de Dierenbescherming Curaçao en andere lokale stichtingen vierhonderd honden van straat halen. In vijf dagen tijd zullen deze dieren worden gesteriliseerd en gecastreerd, ofwel tachtig per dag.Aanleiding voor het ambitieuze plan is de documentaire ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’ die AnimalsToday vorig jaar maakte. In de film gaat Karen Soeters op zoek naar de oorzaken van het dierenleed op Curaçao. Ze spreekt met organisaties voor hulp aan dieren en gaat mee met klachteninspecteur Gerald Riley van Dierenbescherming Curaçao. Hij heeft een melding binnengekregen over twee verwaarloosde honden in een tuin. Eenmaal aangekomen op het adres doen Riley en Soeters een schokkende ontdekking.Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao ging vorig jaar in Amsterdam in première. ,,Deze documentaire is voor House of Animals aanleiding geweest om zelf ook naar Curaçao te gaan en een bijdrage te leveren aan het verminderen van de problematiek”, zo maakt de organisatie bekend. ,,Afgelopen maanden heeft House of Animals in samenwerking met een aantal lokale en Nederlandse organisaties een ambitieus project op weten te zetten. We richten ons bij dit project op de hondenpopulatie en zullen in 5 dagen tijd ruim 400 honden steriliseren.”Uit Nederland komt dierenarts Piet Hellemans mee naar Curaçao. Op het eiland werkt House of Animals samen met Dierenbescherming Curaçao, Stichting DOG, Feed Friends Foundation en Rescue Paws Curaçao Foundation.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).