Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Stef Blok (VVD) van Buitenlandse Zaken (BuZa) is gisteren afgereisd naar het Caribisch gebied. De komende dagen bezoekt hij Curaçao, Aruba en Sint Maarten om kennis te maken met de premiers van de landen. 


BlokBlok is als Koninkrijksminister verantwoordelijk voor de buitenlandse betrekkingen van alle vier de landen van het Koninkrijk der Nederlanden. Tijdens het jaarlijkse Koninkrijksoverleg Buitenlandse Betrekkingen spreekt hij met de minister-presidenten van de eilanden over de buitenlandse belangen en prioriteiten van de Caribische delen van het Koninkrijk. 
Wat nu in elk geval op de agenda staat is ‘de zorgelijke ontwikkelingen in buurland Venezuela’. ,,In Venezuela is er sprake van een instabiele situatie waarvan als gevolg veel mensen naar buurlanden vertrekken, waaronder de Caribische delen van het Koninkrijk en Colombia”, zo omschrijft het ministerie de situatie. Daarnaast zal er gesproken worden over de gevolgen van orkaan Irma op Sint Maarten en de wederopbouw van het eiland.
Blok reist donderdag 5 april door naar Colombia. Hij zal daar onder andere een ontmoeting hebben met zijn Colombiaanse collega Maria Angela Holguin om te spreken over de bilaterale relatie met Colombia, het vredesproces en de Nederlandse bijdrage daaraan. Ook hier zal de situatie in Venezuela weer onderwerp van gesprek zijn, vanwege de vluchtelingenstroom in Colombia.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).