Lichte daling verblijfstoerisme in eerste twee maanden.

Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Gedurende de eerste twee maanden van dit jaar heeft de toeristensector 181 miljoen gulden bijgedragen aan de lokale economie.

toeristenpunda

Dat heeft de Curaçao Tourist Board (CTB) gisteren bekendgemaakt. Dit is meer dan vorig jaar; toen werd vanuit de toeristenindustrie in dezelfde periode 178 miljoen gulden gegenereerd. Een stijging dus van 2 procent. 52 Procent van het totaalbedrag is afkomstig van Europese toeristen. Zij hebben tijdens hun verblijf op Curaçao 93 miljoen gulden uitgegeven. Noord-Amerika, Zuid-Amerika en andere regio’s zijn verantwoordelijk voor respectievelijk 53, 26 en 8 miljoen gulden. In januari en februari zijn in totaal 74.180 verblijfstoeristen geregistreerd. Dit is een lichte daling (-1 procent) vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder; toen werden in de eerste twee maanden 74.650 verblijfstoeristen op Curaçao verwelkomd. Van de zeven focusmarkten, hebben volgens de CTB vier goed gepresteerd: verblijfstoerisme uit Nederland, de Verenigde Staten, Colombia en Brazilië is gestegen met respectievelijk 11, 13, 37 en 3 procent. Vanuit deze vier landen zijn in totaal 49.570 verblijfstoeristen naar Curaçao gekomen; 67 procent van het totaalaantal toeristen dat in januari en februari op Curaçao is verbleven.  In het aantal overnachtingen is in de eerste twee maanden een lichte daling van 1 procent waargenomen. Toeristen hebben toen in totaal 677.628 keer overnacht op Curaçao. 64 Procent van het totaalaantal overnachtingen behoort Europese toeristen toe; zij hebben 430.884 nachten op het eiland doorgebracht. Noord-Amerikaanse toeristen hebben in dezelfde periode 142.717 nachten op Curaçao doorgebracht; dit is een stijging van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).