Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Insel Air heeft gisteren met PSB Bank (voorheen: Postspaarbank) een financieringsovereenkomst getekend voor een leenbedrag van 1,5 miljoen dollar.

inselfokkers Met het geld van deze lening kan op korte termijn de C-check van een derde F50 vliegtuig worden bekostigd, waardoor Insel spoedig over de vereiste back-up hoopt te beschikken. Back-up is nodig om, als een toestel uitvalt of een reguliere onderhoudsbeurt ondergaat, toch het reguliere vliegschema van dagelijks meerdere verbindingen van Curaçao naar Bonaire, Aruba en Sint Maarten normaal uit te kunnen voeren.Momenteel beschikt Insel over twee F50’s, waarvan één aan de grond staat, maar naar verwachting van de directie binnenkort - mogelijk vandaag of morgen - weer ingezet kan worden. De leningsovereenkomst met PSB Bank, met een garantie van overheidsbedrijf Curaçao Airport Holding (CAH), is voor de C-check en tevens bedoeld voor andere back-up, zoals mogelijk een F70 of F100. Beide zijn jetvliegtuigen.De C-check vindt plaats in de hangar op Hato met behulp van een daartoe gecertificeerd internationaal bedrijf, zoals in het verleden eerder is gebeurd. Het toestel dat deze C-check ondergaat (PJ-KVO) staat op de balans van Insel Air International nv.Dat geldt niet voor de PJ-KVN en de PJ-KVM. Daarover wordt verder onderhandeld met het consortium bestaande uit MCB Bank, Vidanova Pensioenfonds en Algemeen Pensioenfonds Curaçao APC. Volgens de leiding van Insel is het afgelopen jaar aangetoond dat Insel levensvatbaar is met de frequenties tussen de ABC+S, maar is back-up een noodzaak.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).