Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Met de uitbreiding van de twee dokken, waarvoor minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) gisteren een bouwvergunning afgaf, wordt de capaciteit een stuk groter: dok C wordt 230 bij 45 meter en dok D 108 x 23 meter.

dokJesus-Leito sprak van een economisch project met een grote impact voor Curaçao, die het land uniek zal maken in het Caribisch gebied en in Latijns-Amerika. Met de uitbreiding wordt de kwaliteit en het potentieel van de diensten van Damen Shiprepair Curaçao (DSCu) in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika verhoogd.
Het project wordt gefaseerd uitgevoerd; de eerste fase behelst de reparatie van de dokken die bij Damen Verolme Rotterdam zal plaatsvinden; in de tweede fase worden de dokken vanuit Damen Verolme Rotterdam getransporteerd; en de laatste fase betreft de installatie van de dokken op Curaçao, waarbij onder andere de bestaande infrastructuur wordt verbeterd. De tweede fase wordt als uniek beschreven omdat het hier een van de grootste transporten ter wereld betreft, aldus het ministerie van VVRP.
Tijdens het verwerken van de bouwvergunningaanvraag hebben de verschillende betrokken overheidsentiteiten rekening gehouden met verschillende aspecten zoals de natuur, veiligheid in de haven en de nodige infrastructuur voor de grotere werkzaamheden die in de toekomst bij de dokken zullen plaatsvinden. ,,Dit project heeft een enorme economische impact voor Curaçao. Zeker omdat DSCu meer dan 1 miljoen gulden zal investeren in de constructie”, aldus Jesus-Leito. ,,De uitbreiding zorgt er volgens de minister voor dat Curaçao in een unieke positie wordt geplaatst binnen het Caribisch gebied en Latijns-Amerika voor wat betreft de reparatie van grote(re) schepen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).