Van onze redactie
Willemstad - De leerlingen van groep 8 funderend onderwijs van het St. Franciscus College, de Johan van Walbeeckschool, Adventschool Bonam en de M.M. Römerschool hebben meegedaan aan de Kues Tur Ta Konta 2018 en daarmee laten zien hoe vaardig ze zijn op het gebied van rekenen en wiskunde.

kues ta kontaDe quiz vond plaats op zondag 4 maart en werd live uitgezonden door TeleCuraçao vanuit de aula van de Universiteit van Curaçao.
De Johan van Walbeeckschool is de grote winnaar geworden van de scholencompetitie met een score van 11 punten. Tweede werden St. Franciscus College en M.M. Römerschool, beiden met een score van 10 punten. Adventschool Bonam won de derde prijs met een score van 7 punten. Met de overwinning won de Johan van Walbeeckschool een bedrag van 5.000 gulden, gesponsord door verzekeringsmaatschappij Ennia. De andere drie scholen wonnen elk een bedrag van 500 gulden; deze prijs werd gesponsord door Foundation Pension Fund Isla Curaçao.
,,Naast de spannende finale tussen scholen organiseerde Fundashon Tur Ta Konta op zaterdag 3 maart voor de tweede keer een competitie waarbij de 101 best presterende leerlingen van alle scholen uitgenodigd waren om te strijden voor de titel ‘Rekenkampioen van Curaçao’. Het bleek een extreem spannende strijd. Deze wedstrijd was live te volgen via FB Live op de Facebookpagina van Fundashon Tur Ta Konta”, aldus de stichting.
Zexing Wu van het St. Franciscus College mag zichzelf een jaar lang ‘Rekenkampioen van Curaçao’ noemen met 23 van de 25 punten en won daarmee 500 gulden en een gouden medaille. ,,We hadden dit jaar vier finalisten, elk met 22 punten, die de tweede plaats behaalden. Lucas Ten Houte de Lange van Johan van Walbeeckschool, Kizane Garmers van M.M. Römerschool, Jerôme Da Costa van Vigdis Jonckheer Mensing College en Pei yan Zhong van Kolegio Chaya Willems. Deze finalisten kregen elk een prijs van 350 gulden. De derde prijs ging naar Ariane De Freitas van Vigdis Jonckheer Mensing College en Patrick Hook van Dr. Albert Schweitzerschool, elk met 21 punten. Beiden kregen 150 gulden.” Al deze prijzen werden gesponsord door Maduro & Curiel’s Bank (MCB). Elke deelnemende leerling kreeg ook een Lito Gift Card ter waarde van 40 gulden cadeau, naast een medaille voor alle deelnemers.
,,We zijn ontzettend trots op alle leerlingen. Fundashon Tur Ta Konta, UTS en de Universiteit van Curaçao willen al de kinderen die hebben deelgenomen aan de Kues van harte feliciteren met hun prestaties en wensen de kinderen veel succes met de afronding van het funderend onderwijs”, aldus de stichting die ook alle sponsors bedankt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.