Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Colombiaanse president, Juan Manuel Santos, heeft vrijdag tijdens de toeristische beurs ‘Vitrina Turística Anato 2018’ speciaal een bezoek gebracht aan de Curaçaose stand. Santos heeft minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling toen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de persconferentie van Anato 2018.


martinaDe president schreef op zijn website dat Colombia en Curaçao al tijden hele goede banden met elkaar hebben. Het is een fantastisch eiland en de stranden zijn de mooiste in de wereld, aldus de president op zijn site.
Een dag eerder ondertekende minister Martina een MoU met Federico Gutierrez, de burgemeester van Medellín. De ondertekenaars hebben afgesproken dat zij zullen samenwerken op het gebied van handel, toerisme, transport, agro-industrie, kennis, urbanisatie en cultuur. Daarnaast heeft Martina een ontmoeting gehad met minister Maria Lorena Gutierrez van Handel, Industrie en Toerisme, minister Maria Eugenia Holguin van Buitenlandse Betrekkingen en andere bewindslieden.
Martina was in Colombia om investeringen op het eiland te promoten en om de bestaande samenwerking tussen beide landen te verstevigen. De bewindsman was van 19 tot 23 februari delegatieleider van de economische missie naar Bogota. Zo’n twintig lokale organisaties voor het toerisme hebben er meegedaan aan de 37ste editie van Vitrina Turística Anato, de grootste beurs op toeristisch gebied in de regio. Curaçao was eregast op de beurs. De Colombiaanse pers heeft daarom veel aandacht aan het eiland besteed. Martina verraste de bezoekers van de beurs toen hij spontaan Juni Juliet op de gitaar begeleidde.
Tijdens het bezoek heeft de bewindsman twee keer met vertegenwoordigers van de privésector gesproken. Dat gebeurde tijdens een ontbijt georganiseerd door de krant El Tiempo en bij een lunch die georganiseerd was door de Curaçaose Kamer van Koophandel, Cinex en verschillende bedrijven. Bij die bijeenkomsten heeft de bewindsman informatie gegeven over de mogelijkheden om op Curaçao te investeren of met het eiland zaken te doen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.