Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Na een lang weekend waarin de zeilers een twaalftal races voeren, werd zondag het Curaçao Youth Championship 2018 afgesloten.

zeilen De omstandigheden in de Caracasbaai waren redelijk zwaar bij een wind van rond de 20 knopen. De zeilende jeugd moest dan ook drie dagen al hun kwaliteiten en conditioneel vermogen aanwenden.
Het evenement had een internationaal karakter met deelnemers uit Aruba, Bonaire, België en de Verenigde Staten. Lokaal deden leden van de zeeverkennerijgroep mgr. Verriet en van organisator Youth Sailing Curaçao (Ysco) mee. De prijsuitreiking vond zondag om 17.00 uur plaats.
In de hoogste optimistenklasse, Optimist A, met zeilers die vaak ondanks hun leeftijd van rond de 13 jaar, al 5 tot 6 jaar ervaring hebben, was Gavin Debevere uit Aruba vanaf de eerste race de nummer één. Debevere komt al jaren voor wedstrijden naar Curaçao en het was duidelijk dat hij zich hier inmiddels thuis voelt; hij controleerde zijn klasse met overmacht. Tweede werd Kate Denielson uit St. Petersburg, Florida, en derde de eveneens uit Aruba afkomstige Vivian Hancart. Ysco-zeiler Santiago van Werkhoven werd met een vierde plaats de beste Curaçaose zeiler in deze topklasse.
In de Optimist B-klasse was Tijn Bruinsma van Ysco de grote overwinnaar; ook hij won net als Debevere zijn klasse met voorsprong. Tweede en derde werden respectievelijk Kirsten Redeker en Anouk Hagedoorn, die tegen elkaar een spannende strijd voerden voor deze plaatsen op het podium.
In de Optimist Ysco-klasse, met de jongste en minst ervaren zeilers werd uiteindelijk Milan Redeker kampioen, gevolgd door Dunstan Lagerveld en Christiaan Meloen.
De tieners in de leeftijd onder de 17 jaar zeilden in de Laser 4.7 klasse. Na 12 races werd Bruno Brouwers van Ysco tot winnaar uit geroepen. Brouwers won de eerste race en liet zijn puntenvoorsprong geen moment meer los; hij controleerde de klasse met diverse gewonnen races en liet de spanning over voor de nummer twee en drie. Bas van der Gulik wist uiteindelijk op de laatste dag Cas van der Klok in te halen en zodoende zich te verzekeren van de tweede plaats, Van der Klok eindigde als derde. In de Sunfish-klasse deden Marijn de Seriere en Mees van den Bosch met zijn tweeën, drie dagen, een zogenaamde matchrace tegen elkaar, met De Seriere als uiteindelijke winnaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).