Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Hoewel de familyroom van Ronald McDonald in eerste instantie niet was opgenomen in de plannen voor het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda (HNO), komt deze er toch. Tot grote vreugde van de directeur van Ronald McDonald House Charities Curacao Foundation (RMHC), Claudia Rigaud.


mcdonald,,We hebben met het HNO een akkoord bereikt over de inpassing”, vertelt Rigaud tevreden. ,,Straks zitten we in een mooie, nieuwe omgeving, waar we alle zaken vanaf het begin goed kunnen inrichten”, blikt ze optimistisch vooruit.
Ondanks dat de stichting hetzelfde aantal vierkante meters heeft als momenteel in het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos), verwacht de directeur een betere service te kunnen bieden. Het concept blijft hetzelfde: een klein ‘huisje’ binnen het ziekenhuis, pal naast de kinderafdeling, bedoeld om ouders te faciliteren in een verblijf dichtbij hun zieke kind. De familyroom krijgt een woonkamer, keuken, wasfaciliteiten en vier slaapkamers met elk een eigen badkamer. De familyroom in het Sehos telt drie slaapkamers met twee bedden. Daarin kunnen zes ouders overnachten. Volgens Rigaud ligt de bezetting gemiddeld in het huidige ziekenhuis op 92 procent. ,,Omdat het nieuwe ziekenhuis groter is, verwachten we dat de bezetting wat zal oplopen. Daarom hebben we in het nieuwe plan gekozen voor vier slaapkamers met acht bedden.”
Omdat het RMHC pas later in de plannen van het HNO was opgenomen, moesten veranderingen toegepast worden en vallen de kosten hoger uit dan de stichtingdirecteur had gehoopt. Het totale project, inclusief de aanpassingen in engineering en de multifunctionele inrichting, is begroot op 800.000 gulden. ,,Een stevig budget, waar we flink voor moeten sparen”, zegt Rigaud daarover.
Gelukkig heeft de stichting al een groot deel van dat geld opzijgezet; 350.000 dollar (ruim 600.000 gulden). Geld dat in de loop der jaren bij elkaar is gesprokkeld door donaties en acties, dankzij de steun van bedrijven en de gemeenschap, aldus Rigaud. ,,Maar we moeten nog even door. We hopen dat laatste deel nog voor het einde van het jaar binnen te halen. Wanneer we een beter zicht hebben op de overgang naar het nieuwe ziekenhuis, zullen we nog één grote fundraising houden.” De RMHC-directeur heeft er het volste vertrouwen in dat het goedkomt. ,,Het is een lange weg, maar wel één met een positieve afloop. Misschien met wat hoge kosten, die we liever niet hadden gehad. Maar het gaat erom dat de continuïteit van het project gegarandeerd is”, besluit ze haar verhaal. Wie de stichting nu alvast wilt steunen, kan een donatie doen via de website.
www.rmhc-curacao.org


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).