Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Reizigers die met de KLM vanuit Nederland naar de ABC-eilanden of Sint Maarten vliegen, kunnen voorlopig niet op hetzelfde ticket verder reizen naar een bestemming met Insel Air.

 

klm

Zij moeten een apart ticket kopen voor hun vervolgreis en op de betreffende luchthaven eerst hun bagage afhalen en opnieuw inchecken.
Dat komt omdat de KLM het zogenaamde ‘Interline e-ticket agreement’ met Insel Air ‘ten gevolge van de slechte operationele prestaties’ heeft opgeschort. In een dergelijke overeenkomst wordt geregeld dat passagiers van een aansluitende vlucht, die door een andere luchtvaartmaatschappij wordt uitgevoerd, gebruik kunnen maken zonder dat zij tijdens de transfer hun bagage hoeven op te halen en opnieuw moeten inchecken. Vanaf nu moeten KLM-reizigers, net zoals dat al het geval is met andere maatschappijen, twee aparte tickets boeken als zij met Insel Air verder vliegen naar hun eindbestemming.
Insel-cfo André Delger geeft toe dat de Curaçaose maatschappij eind januari, begin februari een ‘moeilijke week’ doormaakte toen beide F-50-toestellen aan de grond stonden en vluchten grote vertraging opliepen of werden gecanceld. ,,Maar ik vind de conclusies die de KLM nu trekt en deze actie buitenproportioneel.” De financieel directeur had gisteren zelf nog geen contact gehad met het KLM-management over de kwestie, maar gaat wel om toelichting vragen. ,,Zonder back-up blijft het een kwetsbare operatie, maar de afgelopen week hebben we toch weer behoorlijk volgens schema kunnen vliegen. Daar zal ik de KLM op aanspreken”, zegt Delger.
Met het opschorten van de overeenkomst treft de KLM volgens de Insel-cfo vooral de passagier. Die moet voor een doorreis met Insel Air naar een van de ABC-eilanden, Sint Maarten of Suriname een extra ticket kopen en zal bij aankomst op de luchthaven, in plaats van rustig zijn vervolgvlucht af te wachten in de transithal, eerst via de immigratie zijn bagage moeten afhalen en opnieuw moeten inchecken bij de balie van Insel.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.