Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Door de financiële beperkingen waar de regering momenteel mee kampt, is het project te Marie Pampoen on hold gezet. Dat heeft minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling verklaard.

mariepampoen
De tweede fase van het project moest begin dit jaar van start gaan. Hiermee is een bedrag van 4 miljoen gulden gemoeid. De regering is nu via toezichthouder Curaçao Tourist Board (CTB) op zoek naar een alternatieve financieringswijze om dit project toch te kunnen bekostigen, waardoor uitvoering alsnog kan plaatsvinden, aldus de minister.
Architectenbureau Heren2 heeft een masterplan ontwikkeld voor het gebied vanaf het veld voor bolas krioyas tot aan de pier van Marie Pampoen een kilometer verderop. In eerder vrijgegeven beelden worden artist impressions vertoond van de nieuwe tribune en het clubhuis voor de spelers van bolas krioyas, een vissershaven, een voetbalveld en het strand aan de westkant. Een boulevard, joggingpaden en schaduwrijke bomen voeren langs een gebied voor barbecue, een volleybalveld en een skate- & BMX-park. Dan verder via een speeltuin, strand, bars en restaurants naar het strand aan de oostkant. Eerder werden het strand en de parkeerplaats aan de westkant van de kuststrook van een kilometer al aangelegd en gerenoveerd. Het totale project kost rond de 10 miljoen gulden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).