Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De bemanning van de Zr.Ms. Van Speijk heeft negen opvarenden van een Panamees schip gered uit de Caribische zee.

drenkelingenEen patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch gebied ontdekte het schip zaterdag vroeg in de ochtend.
De Zr.Ms. Van Speijk was in de buurt voor een routinecontrole, toen de bemanning van het vaartuig aangaf aan het zinken te zijn. Tot overmaat van ramp brak er brand uit aan boord en werd over de marifoon aangegeven dat het schip onbestuurbaar was. De negen opvarenden (zes Venezolanen, twee Colombianen en één Dominicaan) zijn hierna van boord gesprongen.
Met behulp van de NH-90 boordhelikopter en kleine vaartuigen van de Van Speijk zijn de drenkelingen uit het water gehaald, waarna ze aan boord van het marineschip zijn opgevangen en verzorgd.
Het vaartuig is in de loop van de nacht gezonken. De Van Speijk heeft nog gezocht naar restanten en heeft vastgesteld dat er geen gevaar voor de scheepvaart bestond. De drenkelingen zijn overgedragen aan de lokale autoriteiten van Aruba, die nader onderzoek doen naar de situatie en omstandigheden.
Zr.Ms. Van Speijk opereert sinds eind oktober als stationsschip in het Caribisch gebied. Voor het bestrijden van drugshandel heeft het schip een Amerikaans Law Enforcement Detachment van de kustwacht (USCG Ledet) aan boord. In het kader van drugsbestrijding was zij eerder al succesvol: op 22 december onderschepte de Van Speijk 550 kilo cocaïne op een go-fast en op oudjaarsavond is ruim 1.600 kilo cocaïne onderschept.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).