Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na zijn succesroman ‘Eilandroes’, die zich op Curaçao afspeelde, is onlangs weer een boek verschenen van schrijver Rob Groenhof. ‘Fatale misrekening’ is een meeslepende thriller. Morgen om 10.00 uur is de auteur voor een signeersessie aanwezig in Bruna Bookstore in Zuikertuin Mall.


signeersessieGroenhof is een gepensioneerd leraar die jarenlang als docent Engels op Curaçao heeft gewerkt. Sinds hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, geniet hij naar eigen zeggen volop van het vrije leven en zijn passie; schrijven. Hij vestigde zich weer in Nederland, maar zijn heimwee naar de tropen bleef zich manifesteren in het beschrijven van de ‘tropische oorden’ in zijn romans en detectives.
Groenhof’s laatste thriller, Fatale misrekening, speelt zich echter niet af op Curaçao, maar in Nederland. Het verhaal gaat over Roosje Roelofsen, die er twintig jaar na de dood van haar moeder achter komt dat haar ware naam Roosje Lapré is. ,,Zelf kan ze zich daar niets meer van herinneren, ze was toen pas vier jaar oud. Van haar tante verneemt ze wáárom haar moeder zich van het leven beroofde. De toenmalige partner van haar moeder, ene Theo Hofland, heeft haar genadeloos afgeserveerd toen ze zwanger van hem bleek. Roosjes moeder bleef hoop houden dat Hofland tot inkeer zou komen, maar toen ze te horen kreeg dat hij met de dochter van zijn werkgever ging trouwen, stortte haar wereldje in. Roosje ervaart hierdoor een ondraaglijke haat jegens de man, haar vader, die haar moeder tot deze daad dreef. Ze beraadt een vergelding en verhuist hiervoor naar Veenendaal, waar Theo Hofland met zijn gezin woont. Eenmaal daar speelt ze een spel, waarbij leugens niet te vermijden zijn. Ze ontmoet daarbij haar halfbroer en infiltreert via hem zo het gezin van Hofland binnen. Op deze manier vergroot zij haar kans om haar vader, de moordenaar van haar moeder, te straffen. In deze strijdlust sleurt zij onbewust meer mensen met zich mee. En waar zij geen rekening mee houdt, is dat elke misrekening fataal kan zijn”, aldus de flaptekst.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).