Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Sea Turtle Conservation Curaçao verwacht morgenochtend tussen de 100 en 200 vrijwilligers voor de grote schoonmaakactie op de Vlakte van Hato. De dag wordt vastgelegd op video om het bewustzijn te vergroten over de manier waarop menselijk handelen zeeschildpadden bedreigt.

cleanuphato
Sea Turtle Conservation Curaçao (STCC) organiseert elke maand een grote cleanup, maar dit keer is regisseur Dolf van Stapele aanwezig om te filmen voor de videoclip bij het muzieknummer ‘Can you see STCC’. In versnelde beelden, een time-lapse, is dan te zien hoe het aangespoelde vuil op de kust ter hoogte van San Pedro wordt opgeruimd. ,,Daarom is het belangrijk dat we zaterdag veel mensen bij elkaar krijgen”, zegt Sabine Berendse van STCC.
De song is vorig jaar al opgenomen met een groep jonge lokale muzikanten en producer Reuben van Lierop. De tekst is geschreven door Gino James. Een positief nummer, vindt Berendse. ,,Het eindigt met de zin ‘nos mester di bo’, we hebben je nodig, en draagt de boodschap uit dat je een verschil kunt maken als je met z’n allen de schouders eronder zet.” Berendse gaat in februari naar de stad Kobe in Japan voor het International Sea Turtle Symposium en zal daar de videoclip en de resultaten van onderzoek op Curaçao presenteren aan specialisten op het gebied van het behoud van zeeschildpadden van over de hele wereld.
De Vlakte van Hato wordt niet standaard in de gaten gehouden door de organisatie. Maar zeeschildpadden leggen graag eieren bij de mondingen. Berendse: ,,Als het er schoon is, kan elke inham een potentiële nestplek zijn.”
Wie ook een steentje bij wil dragen kan zich nog opgeven via de Facebookpagina van Sea Turtle Conservation Curaçao. Vrijwilligers moeten zich om precies 7.00 uur ’s ochtends melden bij de slagboom bij San Pedro. ,,We worden dan gratis binnengelaten. Wie te laat komt moet 5 gulden betalen, of via de kant van Hato rijden”, zegt Berendse.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.