Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op de Chumaceiro-kade zijn onlangs de NC 5 en de NC 6 van de sleepbootdienst Kompania di Tou Kòrsou (KTK) gedoopt.

botenNieuw aan deze twee boten is dat de cabine ruimer is en superstil. Beide boten kunnen vijf ton duwen en trekken, halen een snelheid van negen knopen en hebben één motor. Met twee roeren zijn ze echter zeer goed bestuurbaar, zo maakt Curaçao Ports Authority (CPA), waar KTK een dochteronderneming van is, bekend. De schepen zijn gebouwd door Slieker & Zonen in Dordrecht, Nederland, conform de standaarden van de Nederlandse Scheepvaart Inspectie (NSI) en ze voldoen aan de laatste milieu- en kwaliteitsnormen. De NC 5 is 12,5 meter lang en de NC 6 14,5 meter.
De ontwerpen van beide schepen lijken erg op de ‘pushy cats’ boten die de laatste 30 jaar door KTK gebruikt zijn voor het vervoer van loodsen en bemanningsleden. De schepen hebben ook de taak om boten af te meren. De nieuwe boten zijn multi-inzetbaar, wat bijdraagt aan de flexibiliteit en efficiëntie van de taken die het personeel van KTK uitvoeren. De schepen zijn onlangs officieel gedoopt tijdens een nieuwjaarsreceptie door de peetmoeders Conny Martina (echtgenoot van minister Steven Martina, waar CPA/KTK onder valt) en Audrey Tjon A Loi (partner van CPA/KTK’s president-commissaris Irving Moeniralam). De boten werden ingezegend door pastoor Mark van de parochie Santa Famia. KTK-directeur Surldric Rojer hield een korte inleiding voor dat moment, gevolgd door een toespraak van minister Martina.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).